Bulvár-celeb

2024.07.12. 05:51

Elárulta a rendőrség, mi lesz, ha valaki gyereket vagy állatot hagy a parkoló autóban

Ilyenkor egyetlen fontos dolog van: életet menteni.

MW

Fotó: BRFK Budapesti Rendőr-főkapitányság

Idén nyáron már a sokadik alkalommal hagynak gyereket vagy állatot a parkoló autóban. Pedig pár perc alatt tragédia történhet, a kocsi ugyanis hamar felmelegszik, és halálos hőguta végezhet mindenkivel, aki a kocsiban ül.

Szerdán megint két kutyát hagytak egy kocsiban, a rendőrség pedig egy hosszú posztban árulta el, mi történik pontosan ilyenkor az állatokkal, a kocsival és annak tulajdonosával.

„Tegnap, Budapest, 37 fok napközben. Két kutya a kocsiban. A bejelentés megtörténik a rendőrségre. A járőr kiér a helyszínre, az autó zárva, a gazda sehol. A rendőr betöri az ablakot. Mindkét kutya az autóból ki, rögtönzött hűtőfürdőbe be. 

Az autó betört ablakában keletkezett kár a kutyák gazdáját terheli. Az állatok gazdája ellen állatkínzás vétség gyanúja miatt büntetőeljárást indítottunk. Az állatok biztonságba helyezéséről a helyszínen gondoskodtunk.  

Ezúton is köszönjük a bejelentést és a két műanyag tálat, amit a rendőrök fel tudtak használni, hogy a két életveszélybe került tappancsosnak megmentsék az életét! 

És most egy kicsit részletesebben: kollégáinkhoz július 10-én este érkezett bejelentés, hogy Budapest XIII. kerületében, egy parkoló autóba két kutya van bezárva, és a felhevült utastérben az ebek láthatóan rossz állapotban vannak. 

Az angyalföldi egyenruhások percek alatt a helyszínre értek, majd látták, hogy a kutyák szaporán veszik a levegőt és alig reagálnak a környezeti ingerekre. A rendőrök azonnal az autó ablakának betörése mellett döntöttek. 

Míg az egyenruhások a kutyákat kimentették az autóból, az esetet bejelentő állampolgárok hoztak két vízzel teli műanyag lavort. A kutyákat a szobahőmérsékletű vízzel lassan elkezdték hűteni, nem sokkal később az állatok már önállóan ittak is a vízből és nem nagyon akaróztak onnan egy ideig távozni. Fél óra elteltével a kutyák gazdája is előkerült, akit a járőrök intézkedés alá vontak, majd előállítottak. A BRFK XIII. kerületi Rendőrkapitányság az ügyben állatkínzás vétség gyanúja miatt indított büntetőeljárást. 

Szóval, aki gyereket, vagy állatot az autóban hagy a nyári hőségben, ezzel életveszélynek kitéve őket, az erre számítson. Azt sem fogjuk találgatni, hogy esetlegesen megy-e a klíma a lezárt autóban, ha nem tudjuk kinyitni az ajtót, akkor az élet megóvása érdekében törjük az ablakot.

Senki ne hagyjon gyereket vagy állatot a zárt autóban. Aki pedig ilyet észlel, hívjon bennünket a 112-es segélyhívó számon, kollégáink azonnal intézkedni fognak!”– írták a posztban.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!