Bulvár-celeb

3 órája

Nyáron tele vannak vele a kukák, mégsem szemét... Mi az?

Megfejtés: a dinnyehéj! Érdemes kidobás helyett összegyűjteni, ugyanis nagyszerű finomság készülhet belőle, amit az egész család imádni fog.

MW

Nem csak a dinnye húsa finom, a héja is felhasználható

Forrás: Shutterstock

Nyáron a legtöbben imádják a hűsítő dinnyét, a forró napokon sokszor mást nem is kívánunk enni. Azonban rengeteg dinnyehéj kerül a szemétbe a gyümölcshús elfogyasztása után – pedig nagyon jól fel lehet használni. 

Peel,From,Watermelons,After,Eating,On,A,Plate
A kuka helyett kerüljön befőttes üvegbe!
Forrás:  Shutterstock

Cikkében a Bors egy egyszerű dinnyehéjlekvár receptjét idézi a Mindmegette portálról. A siker garantált, az egész család odalesz érte!

Hozzávalók:

1 kg görögdinnyehéj

50 dkg cukor

1 db citrom

A görögdinnyehéjról lehámozzuk a külső, sötétzöld részt. A világos részét lereszeljük, vagy apróra daraboljuk. Nagy méretű főzőedénybe tesszük, hozzáadjuk a citrom lereszelt héját és kifacsart levét, valamint a cukrot is. Fedő alatt puhára főzzük (1-1,5 óra), közben időnként megkavarjuk.

Az elkészült lekvárt megtisztított befőttes üvegekbe töltjük, lezárjuk, és szárazdunsztba tesszük. Felbontás után tároljuk hűtőben !

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!