Generációváltás

3 órája

Béres Marcell lett a Béres Gyógyszergyár új elnöke (videó)

Generációváltás történt a Béres Gyógyszergyár élén, Béres József, aki mintegy 25 évig volt a gyógyszergyár elnöke, átadta pozícióját fiának, Béres Marcellnek - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

MW

Dr. Béres József, aki közel 25 évig volt a vállalat elnöke, átadja pozícióját fiának, Béres Marcellnek

Forrás: Béres Gyógyszergyár Zrt.

A tájékoztatás szerint ezzel egyidejűleg, új vezérigazgató is érkezik a Béres Gyógyszergyár élére, a nyugdíjba vonuló Major Ferencet Sipos Balázs váltja, aki nemzetközi gyógyszeripari felsővezetői tapasztalattal csatlakozik a csapathoz.

Az 1989-ben alapított Béres Gyógyszergyár történetében ez már a második generációváltás. Nemzetközi statisztikák szerint világszerte csupán a családi vállalkozásoknak mintegy egytizede éri meg, hogy a tulajdonos család harmadik generációja sikeresen átveszi a vezetést

– írták a közleményben.

Felidézték, hogy idősebb Béres József innovatív találmányára alapozva született vállalat az elmúlt évtizedek során, az ifjabb Béres József elnöksége alatt, Magyarország legnagyobb családi tulajdonban lévő gyógyszergyárává fejlődött.

 Béres Marcell tíz éve csatlakozott a családi vállalathoz, ahol az elmúlt hat évben innovációs igazgatóként és az igazgatóság tagjaként dolgozott.

A közlemény szerint Béres Marcell elnökként is azért fog dolgozni, hogy a vállalat tovább erősítse pozícióját a hazai és nemzetközi piacokon egyaránt; Béres József a háttérből segíti fiát.

A Béres Gyógyszergyár több mint 500 munkatárssal, 155 termékes portfólióval, 19 exportpiaccal, 26 százalék exportrészaránnyal piacvezető pozíciót tölt be a magyar egészségmegőrző piacon.

Nyilvánosan hozzáférhető cégadatok szerint a Béres Gyógyszergyár Zrt. 2023-ban 18,84 milliárd forint értékesítési nettó árbevételt ért el az előző évi 19,34 milliárd forint után. A 2022. évi mintegy 1,89 milliárd forint adózott eredményét 2023-ban mintegy mínusz 176 millió forint veszteség követte.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában