Bulvár-celeb

14 órája

Ilyet még nem láttunk: habos eső esett a magyar városban

Elképesztő mennyiségű hab árasztotta el az M35-ös autópályát, a debreceniek döbbenten álltak a jelenség előtt.

MW

Fotó: Shutterstock / illusztráció

Szeptember 10-én, kedden beköszönt az ősz, de a  Debrecenben Hallottam csoportban már megidézték a telet is. „M35, habzik az autópálya!” – írja a poszt szerzője. Az anyósülésből készített fotó szerint az úttesten különös időjárási jelenség tűnt fel, ami nem havas eső és nem is olvadó hó. 

Döbbenetes felvételt osztott meg egy autós
Forrás: Haon.hu / Olvasói fotó

 A Haon.hu portál megkereste a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-t (MKIF), hogy eloszlassák az esetleges tévhiteket a „habos esőről”.

A friss aszfaltozások után az aszfaltkeverék bizonyos elemei egy ideig még nem szívódnak fel teljesen. Ilyenkor erősebb eső esetén nem ritka, hogy ez az anyag a csapadékkal keveredve olyan eleggyé válik, amely az azon áthajtó járművek kerekei által felkeveredve elkezdhet habosodni. Az általunk használt adalékanyagok minden előírásnak megfelelnek, és a hatályos előírások alapján használjuk fel ezeket

– osztotta meg a portállal az MKIF. 

Hozzátették, hogy „ilyen jelenség akkor is előfordulhat, ha az adott szakaszon olyan, nem hozzánk tartozó teherautó hajt át, amelyet korábban valamilyen mosó- vagy tisztítószerrel takarítottak”. 

A poszthoz fűzött kommentek szerzőinek fantáziája azonban meglódult, a „laposföldezéstől” kezdve a chemtrailen át a pápaválasztásig mindenfélét szóba hoztak lehetséges okként. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!