Krimi

2024.06.20. 22:00

4 évet kapott az újszülöttjét szomszédba hajító fiatal borsodi anya

A fiatalkorú vádlottat emberölés miatt 4 év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság.

MW

A fotó illusztráció!

Fotó: Shutterstock

Jogerősen is négy év börtönbüntetést kapott a csecsemője halálát okozó fiatalkorú anya - írja az MTI a Debreceni Ítélőtábla csütörtöki közleménye alapján. 

Az első fokon eljáró Miskolci Törvényszék februári előkészítő ülésén a fiatalkorú vádlottat emberölés miatt 4 év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. 

A táblabíróság sem enyhítésre, sem súlyosításra nem látott indokot, helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, amely jogerős.

Hagyta meghalni

A fiatalkorú vádlott  2022 márciusában ismerkedett egy közösségi oldalon meg a gyermek apjával, aki a lány teherbeesése után megszakította vele a kapcsolatot. 

A vádlott titkolta a terhességét, nem ment orvoshoz. 2023 februárjában megindult a szülés, a vádlott a házuk udvarán egészséges kislánynak adott életet. Miután elvágta a köldökzsinórt, wécépapírral betömte a csecsemő száját és átdobta a szomszédos, lakatlan ház udvarára, majd visszament a lakásba.

A szülei a padlón és a szőnyegen lévő vérfoltokat észrevéve kihívták a mentőket. A lányt kórházba szállították, ahol megállapították a szülés tényét. Mivel a csecsemő hollétéről nem volt információ, értesítették a rendőrséget. A rendőrök késő este találták meg a kihűlt állapotban lévő újszülöttet, aki a gondos orvosi ellátás ellenére meghalt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!