Krimi

2024.06.16. 13:02

"Isten veled, Pajkos!" - brutális balesetben elpusztult lovat sirat a család, az édesapa súlyosan megsérült

Gige és Kiskorpád között csütörtökön délután egy lovaskocsi a hajtójával és egy női utassal haladt az úton, amikor egy autós belerohant.

MW

Családfenntartót veszítettek el a ló elpusztulásával

Forrás: Sonline.hu

Fotó: Kadarkút ÖTP

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan hogyan történt a baleset, de a helyiek közül többen is azt mondják, a kocsit vezető nő, Éva hajtott bele hátulról az előtte haladó szekérbe. 

A lovaskocsin utazók a becsapódáskor lezuhantak a fogatról, a ló, Pajkos pedig az út menti árokba repült. 

A kiérkező tűzoltók azonnal állatorvost hívtak hozzá. "Az ütközés következtében a ló az útmenti árokba esett és súlyos sérüléseket szenvedett, hozzá állatorvost hívtak a kadarkúti önkormányzati tűzoltók. Az egység áramtalanította a személygépkocsit és megtisztította az úttestet a kifolyt motorolajtól. A lovaskocsi és a személyautó két utasa is megsérült az ütközés során, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították" - közölte a Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Mint a Bors írja cikkében, értesüléseik szerint a lovaskocsin utazó fiatal nőt és a kocsit hajtó férfit, Dénest kórházba szállították. A lányt időközben hazaengedték, a férfit azonban bent tartották, mivel lap információi szerint lábsérüléseket szenvedett. 

Egyelőre nem tudni, pontosan hogyan és miért történt a baleset
Fotó: Kadarkút ÖTP / Forrás: Sonline.hu

Pajkos nem élte túl

Az állatorvosok minden igyekezete ellenére a ló életét már sajnos nem sikerült megmenteni: a helyszínen elpusztult. 

A helyiek egy emberként siratják Pajkost, gazdái ugyanis családtagként kezelték.

 Gazdája ezt írta:

"Kívánom, más legelőkön legyél boldog Pajkos... Nyugodj békében. Somogy megye legjobb lova lett oda, mert autók vannak. (...) Nyomni kell a gázt... Kit érdekel, hogy érző lélek húzza azt a szekeret. Nem beszélve róla, hogy emberek ülnek rajta. Mi van veletek, emberek? Hova siettek? Mit tesztek?! Ő egy családot tartott el néha és családtagként is szerették...S mert valaki nem figyel, neki meg kellett halnia." 

Pajkos, sosem feledünk!

- köszönt el végül a kedves háziállattól.

 A rendőrség még vizsgálja az eset pontos körülményeit. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!