Krimi

8 órája

Napokig autózott egy kisfiú holttestével a csomagtartóban a horroranya

A kisfiú haláláról senkinek sem szólt, napokig autózott holttestével a csomagtartóban.

MW

Forrás: Shutterstock

Fotó: Best Auto Photo

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nevelőszülővel szemben, aki a mulasztása miatt megfulladt gyermek holttestével napokon keresztül autózott – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

Közleményük szerint a vádlott élettársával és két kiskorú gyermekével Nyíregyházán albérletben lakott; 2023 elején elhelyezték nála a 2,5 éves sértett kisfiút és egyéves lánytestvérét.

A nő a kisfiút kezdettől fogva folyamatosan bántalmazta, nem táplálta megfelelően, gyermekorvoshoz sem vitte, róla csak becsmérlő, lealacsonyító kifejezésekkel beszélt, az alultápláltság és a kegyetlen bánásmód miatt a gyermek folyamatosan veszített súlyából, élete utolsó heteiben több mint 2 kilót fogyott.

Mint írták, 2023. április közepén egyik este vacsora közben a gyermek félrenyelt és az ételtől megfulladt; a vádlott semmilyen segítséget nem nyújtott a kisfiúnak, orvost, mentőt nem hívott hozzá. Hangsúlyozták, hogy a gyermek életét az azonnali segítségnyújtás megmenthette volna.

A vádlott a gyermek holttestét az autója csomagtartójába tette, otthonából eltávozott, és több mint két napon át a sértett lánytestvérével együtt Nyíregyházán és környékén autózott, rokonaihoz is elment, de senkinek sem jelezte a gyermek halálát és azt sem, hogy a holttest az autó csomagtartójában van.

A Nyíregyházi Járási Ügyészség a nőt kiskorú veszélyeztetésének bűntettével és segítségnyújtás halált okozó elmulasztásának bűntettével vádolja, beismerése esetén vele szemben 4 év próbaidőre felfüggesztett 1 év és 10 hónap börtönbüntetés kiszabása az indítvány – áll a közleményben.

Borítókép: illusztráció

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!