Krimi

2 órája

Hátborzongató orvosi műhiba miatt kellett meghalnia egy családapának

Véletlenül a lépe helyett a máját távolította el a sebész a hetvenéves férfinek.

MW

A fotó illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Fotó: Nestor Rizhniak

Szörnyű orvosi műhiba miatt halt meg egy 70 éves férfi a műtőasztalon a minap Floridában. A New York Post beszámolója szerint az alabamai William Bryan múlt hónapban a feleségével az egyik ingatlanjukat megnézni utaztak Okaloosa megyébe. Ott a férfi szokatlan fájdalomra lett figyelmes, ezért kórházba mentek, ahol az orvosok megállapították, a lépével van probléma és elmondták, műtétre van szüksége - írja cikkében a Tények.hu.

A férfi augusztus 18-án haza szeretett volna utazni Alabamába, ám az orvosok meggyőzték, hogy még azelőtt végezzék el a beavatkozást, mert súlyos szövődményeket okozhat, ha tovább vár. William végül beleegyezett a műtétbe, amit alig három nappal később végeztek el. 

A tervek szerint laparoszkóppal távolították volna el a szervet, a sebész azonban véletlenül nem a lépét, hanem a máját operálta ki, ráadásul közben elszakította a szervhez kapcsolódó ereket is, ami miatt William olyan súlyos vérveszteséget szenvedett, hogy a műtőasztalon meghalt.

A kórház később közleményt adott ki, amelyben állították, hogy a műtőorvos  arról tájékoztatta William feleségét, Beverlyt, hogy a férfi lépe szörnyű állapotban van, és négyszer nagyobb az átlagosnál. A nő azonban igazságot szeretne szolgáltatni néhai férjének, így beperelte a sebészt, Thomas Shaknovsky-t a végzetes műhiba miatt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!