Krimi

16 órája

„Két autót és hat embert ütöttem el” – döbbenetes vallomást tett a magyar mozdonyvezető (videó)

Legtöbbször az áldozatok figyelmetlensége és a szabálytalankodás okozza a tragédiát.

MW

A telefon és a fülhallgató használata halálos veszélyt rejthet magában

Forrás: Illusztráció / Shuttestock

Fotó: Jaromir Chalabala

Egy átjáróban gázolták halálra a 16 éves Virágot szeptember 2-án. Három nappal később nagyon hasonló tragédia történt Taktaharkányban, igaz, ott nem halt meg a 16 éves fiú, de elsodorta őt a vonat, súlyos állapotban vitték kórházba.

A két balesetben az a közös, hogy a fiatalok a telefonjukat nyomkodták, ezért nem vették észre az érkező szerelvényt.

Idén már 90 baleset történt vasúti átjárókban, szinte mind figyelmetlenség miatt. A tragédiák nemcsak az áldozat családját viselik meg, hanem a mozdonyvezetőknek is egy életen át tartó traumát okoznak.

Pályafutásom során számos gázolást átéltem, és mindegyiknél azt tapasztaltam, hogy a sietség, illetve abszolút a fegyelmezetlenség számlájára írható fel. Két autót és hat embert ütöttem el. Gyakorlatilag mind a két autónál ugyanaz volt, hogy ők nem vették észre a sorompó piros jelzését és így jöttek át előttem

– mondta el Molnár Péter mozdonyvezető.

Az Oktatási Hivatal most a MÁV-val közösen kisfilmeket készített, amelyeket új közlekedésbiztonsági programjuk keretében a diákoknak mutatnak be.

A szakemberek arra kérnek mindenkit, hogy fülhallgatóval csak alapos körültekintés után menjenek át a vasúti síneken, telefont pedig semmiképpen ne használjanak az átkelés idején – írja cikkében a Tények.hu.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!