Krimi

3 órája

Borzasztó látvány: ennyi maradt az 1000 tonna papírt felemésztő tűz után

Óriási pusztítást végzett a tomboló tűz a szolnoki hulladéklerakóban.

MW

Fotó: Szolnok HTP, JNSZ VMKI

110 órás küzdelem után végre sikerült megfékezni a szolnoki Kőrösi úti hulladéklerakóban felcsapó tüzet. 

A helyszínen csaknem 1000 tonnányi papírhulladék lángolt, a pusztító tűz csaknem mindent felemésztett derült ki a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-posztjából, amelyben képeket is közöltek a pusztításról.

„Tegnap végre sikerült megfékezni Szolnokon, a Kőrösi úti hulladéklerakóban azt a tüzet, ami még csütörtök délután csapott fel. 

Ezerötszáz bálába tömörítve összesen mintegy 1000 tonnányi papírhulladék lángolt. 

A több mint 110 órán át tartó oltásban a szolnoki mellett a jászberényi, kunszentmártoni, mezőtúri és ceglédi hivatásos tűzoltók vettek részt 13 gépjárművel. A tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett több oldalról avatkoztak be víz- és habsugarakkal, illetve vízágyúval; eközben pedig a tűz közelében lévő épületekből 15 gázpalackot vittek ki, melyeket a hő nem károsított. A tűzoltók munkáját erőgépek segítették, amelyek a hulladékot távolabb pakolták a tűztől, valamint az égő bálákat szedték szét. 

A tűzben károsodott egy hulladékbálázó gép is, a lángok pedig egy közeli napraforgótáblát veszélyeztettek. 

A beavatkozás jelentős részében korlátozni kellett a közelben húzódó vasútvonal forgalmát, mert a füst miatt jelentősen csökkent a látótávolság: volt, amikor egyáltalán nem közlekedhettek a szerelvények, később pedig a sebességüket korlátozták” írták a posztban.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!