Krimi

20 órája

Sorra törik fel a sírokat a bécsi temetőkben, a nyomozók tanácstalanok

Rejtélyes sírrablássorozat borzolja a kedélyeket az osztrák fővárosban, egészen megdöbbentő adatokra derült fény.

MW

A fotó illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Fotó: EduardoPolo

A bécsi temetőkben már 40 feltételezett kripta- és sírnyitás ügyében nyomoz a rendőrség. A gátlástalan sírrablók nem kispályás tolvajok, komoly, modern eszközökkel „dolgoznak” – írja a heute.at nyomán cikkében a Ripost.

Az elkövetők éjjelente felemelik a nehéz gránit sírfedeleket, lemásznak a sírokba, és koporsókat feszítenek fel. Nagy valószínűséggel sírrablókról van szó, ugyanis az érintett nyughelyekbe többnyire roma embereket temettek. Mint ismert, az ortodox klánok elhunyt rokonaikkal együtt gyakran temetnek el arany ékszereket, drága márkás ruhákat és értékes tárgyakat. 

temető sírok
A fotó illusztráció!
Fotó: Sherry V Smith / Forrás:  Shutterstock

„Az a tény, hogy valaki 14 év után megzavarta rokonaink nyugalmát, és talán meg is érintette vagy felfordította a holttesteket, teljesen tönkretesz” – mondta egy 29 éves férfi az osztrák lapnak.

„Megdöbbentő a sírrablások mértéke” – nyilatkozta Natalie Bordt, a bécsi érsekség roma és szinti lelkipásztora, aki általában először értesül a hozzátartozóktól az új esetekről. A lelkész figyelmeztet:

Nemcsak a roma sírok vannak veszélyben, hanem az osztrákok sírjai is.

A bécsi központi temetőben összesen 40 gyanús betöréses ügyet tartanak nyilván. Állítólag egy híres énekes sírját is meggyalázták. A temetők biztonsági óvintézkedéseit megerősítették, a kár mértéke egyelőre nem ismert. 
 

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!