Hallgatják az egyfejűek

2 órája

A Csukás Meserádió nagy sikerrel rajtolt

Sikeresen rajtolt a közmédia Csukás Meserádiója, amely már az első nap több ezer hallgatót vonzott – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szerdán az MTI-vel.

MW

Bodrogi Gyula Kossuth-díjas színművész, a nemzet színésze és Hűvösvölgyi Ildikó Kossuth-díjas színművésznő a Magyar Rádió Gyermekkórusával énekel az Odaadó Ringató elnevezésű családi napon, a közmédia szeptember 1-jén induló új online meserádióját, a Csukás Meserádiót is népszerûsítő rendezvényen a Millenárison 2024. augusztus 25-én

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

A Csukás Meserádió már az első napokban bizonyította, hogy jelentős igény van a meséken alapuló minőségi tartalmakra, amelyek összekötik a generációkat és erősítik a családi köteléket. 

A rádió applikációját mintegy ötezren töltötték le iOS és Android platformokra mindössze 24 óra alatt, a mediaklikk.hu/csukas aloldalt három nap alatt mintegy 20 ezer látogató kereste fel.

 Az Antenna Hungária adatai szerint a rádió indulásának napján a legnépszerűbb idősáv a vasárnapi ebéd- és pihenőidő volt, hétköznapokon pedig a lefekvés előtti, esti meseidő alatt, különösen 20 és 21 óra között hallgatták a legtöbben a csatornát. 

Gévai Csilla, a rádió főszerkesztője az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában elmondta: 

a Csukás Meserádió hiánypótló kezdeményezésként indult, amely egyszerre biztosít lehetőséget a mesés oktatásra és az együtt töltött családi pillanatok megélésére. A rádió különlegessége, hogy válogat az MTVA Archívumában található mesékből is, így az idősebbek megoszthatják gyermekeikkel, unokáikkal saját gyerekkori emlékeiket. 

Gubik Petra Junior Prima, Petőfi Zenei és Honthy Hanna-díjas előadóművész, a rádió csatornahangja szintén az M1 vendégeként kiemelte: a közmédia új online rádiójának repertoárja rendkívül változatos, hiszen a mesék mellett mondókák, énekek, készségfejlesztő és ismeretterjesztő anyagok is hallhatók. 

A legfontosabb, hogy tudatosítsuk, a hallgatott mesének milyen fontos szerepe van a gyermekek fejlődésében. A mesehallgatással ugyanis gyarapodik a képzelőerő, gazdagodik a szókincs és új ismeretekre is szert lehet tenni

– hangsúlyozta az előadó. 

A Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres József Attila-díjas költőről, íróról, Csukás Istvánról elnevezett rádiócsatorna szeptember 1-jén indult útjára – idézték fel a közleményben, amely szerint a Csukás Meserádió nemcsak hallgatói élményt nyújt, hanem aktívan ösztönzi a gyermeki fantázia kibontakozását is, amelyet egy szeptember 30-ig tartó pályázattal támogatnak. A részletek a rádió Médiaklikk-oldalán találhatók. 

A Csukás Meserádió a www.csukasmeseradio.hu oldalon hallgatható, illetve az iOS és Google Play áruházban ingyenesen letölthető applikáción keresztül is elérhető.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!