Az Igazság órája

2 órája

Hol lehet az új orosz–ukrán határ? (videó)

A fél ukrán kormány leváltása a tárgyalási hajlandóság jele lehet, vagy éppen ellenkezőleg: minden áron fenn kell tartani a rendet.

MW

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök

Forrás: AFP

Hogy hol lesznek a határok, mikor lesz egyfajta fegyvernyugvás vagy deeszkaláció, ez az amerikaiakon múlik – mondta el Az Igazság órájában, az Alapjogokért Központ (AK) és a Hír FM közös műsorában az orosz–ukrán háborúval kapcsolatban Törcsi Péter, az AK operatív igazgatója. Megjegyezte: a magyar álláspont is az, hogy az oroszokat minél távolabb kell tartani a határoktól. Azzal kapcsolatban viszont szkeptikusan nyilatkozott, hogy vissza lehet-e tolni őket a nemzetközileg elfogadott ukrán határok mögé.

Koskovics Zoltán, az AK geopolitikai elemzője szerint a jelenlegi ukrán kormányválság annak a következménye, hogy a front legfontosabb szakasza recseg-ropog és szétesés szélén áll. Az erre adott katonai válasz a kurszki betörés volt, a politikai reakció pedig tíz miniszter – köztük Dmitro Kuleba külügyi tárcavezető – leváltása. Úgy vélte:

a kormányátalakítás annak a jele is lehet, hogy Volodimir Zelenszkij elnök tárgyalásokra készül. Vagy sajnos éppen ellenkezőleg: a háború folytatására, és ahhoz, hogy fenn tudja tartani a belső rendet represszív, elnyomó intézkedéseket kell majd hoznia, és ahhoz is egy másik csapatra van szüksége.

A CPAC Hungary-knak – most már a harmadik volt idén – az egyik eredménye a Wokebusters mozgalom, a másik pedig a Patriots for Europe (Patrióták Európáért) – hangsúlyozta a műsorban Törcsi Péter. Az idei CPAC budapesti színpadán nagyjából minden olyan pártból volt felszólaló, amelyek megalakították az új Európai Parlamenti frakciót. 

 Jelentős színpadot tudtunk ácsolni ezeknek a politikusoknak és az is volt a cél, hogy legyen egy állandó együttműködés ezek között az erők között

 – fejtette ki az operatív igazgató.

Számos kezdeményezésbe fogott az Alapjogokért Központ – nyilvánvaló, hogy ennek a zászlóshajója a CPAC Hungary és az együttműködés a nemzetközi és az amerikai CPAC-ekkel –, ebből kinőtte magát egy Wokebusters mozgalom, amely egyre nagyobb elánnal veti bele magát a küzdelembe – ismertette Koskovics Zoltán.

Abba bízunk, hogy nemcsak Magyarországon, nemcsak Európában hanem Észak-Amerikában is számos wokebuster fog jelentkezni, olyan emberek, akik hajlandóak és képesek tenni annak érdekében, hogy most már ne védekezzünk, hanem támadásba lendüljünk a progresszív ideológiával szemben 

– hangsúlyozta a geopolitikai elemző.

Az Igazság órájának fenti adást itt nézhetik, hallgathatják meg:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában