Kl-selejtező

3 órája

A Paks kettős győzelemmel ejtette ki a Larnacát

A Paks kettős győzelemmel jutott tovább a ciprusi AEK Larnacával szemben a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójából, mivel hazai háromgólos sikerét követően csütörtökön idegenben is nyert, mégpedig 2-0-ra.

MW

Temesvári Attila (b), a Paksi FC és Facundo Sanchez, a ciprusi AEK Larnaca játékosa a labdarúgó Konferencia Liga selejtezőjének 2. fordulójában játszott Paksi FC - AEK Larnaca mérkőzésen a Paksi FC Stadionban 2024. július 25-én

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

A magyar kupagyőztes magabiztos előnnyel várta a találkozót, a párharcot pedig végleg eldöntötte az első félidőben Haraszti Zsolt és Papp Kristóf gólja. A Larnaca ezúttal nem nevezte magyar játékosát, Gyurcsó Ádámot. 

A Paks a montenegrói Mornar együttesével találkozik a következő körben. A párharc első mérkőzésén egy hét múlva a tolnaiak játszhatnak hazai pályán, a visszavágót pedig augusztus 15-én Podgoricában rendezik. A főtáblára jutáshoz még két párharcot kell nyerni. 

A Larnaca ugyan háromgólos hátrányban támadólag lépett fel, de a paksi védelem állta a sarat, illetve Szappanosnak is volt néhány védése. Szűk negyedóra kellett az első magyar lehetőséghez, az viszont nagyobb volt, mint bármelyik ciprusi, de Haraszti ziccerben fölé lőtt. Nem sokkal később Haraszti egy bal oldali szabadrúgást váratlanul a rövid sarok felé csavart, amivel annyira meglepte a ciprusiak kapusát, hogy gól is született belőle. A paksi vezetés után hiába maradt a hazai mezőnyfölény, a szigetországiakat érezhetően visszavetette, hogy hátrányba kerültek, ráadásul a magyar csapat a szünet előtt egy szép kontra végén végleg eldöntötte a párharcot. 

A második játékrész a Larnaca kapufájával kezdődött, de ezt leszámítva a tetemes előnye birtokában visszahúzódó Paks biztosan őrizte az eredményt, így erre a 45 percre nem maradt igazi izgalom. A ciprusiak kevés kaput eltaláló próbálkozását Szappanos védte, így a paksiak váratlanul simán, gólt sem kapva jutottak tovább. 

Konferencia-liga, selejtező, 2. forduló, visszavágó: 

AEK Larnaca (ciprusi)-Paksi FC 0-2 (0-2) 

Larnaca, v.: Luca Cibelli (svájci) 

Továbbjutott: a Paksi FC kettős győzelemmel, 5-0-s összesítéssel. 

gólszerzők: Haraszti (19.), Papp (42.) 

sárga lap: Cabrera (19.), Garcia (35.), illetve Osváth (37.), Vas (73.) 

AEK Larnaca: 

Alomerovic - Sanchez (Milicevic, a szünetben), Godswill, Roberge, Garcia - Rohden (Naoum, 59.), Suarez - Faraj (Santos, 67.), Diemers, Bruno Gama (Demetriu, 77.) - Cabrera (Sol, 59.) 

Paksi FC: 

Szappanos - Osváth (Kovács, 81.), Ötvös, Vas, Lenzsér, Szabó J. - Windecker (Silye, 81.), Vécsei, Papp (Balogh, 74.) - Tóth (Böde, 59.), Haraszti (Szabó B., 59.)
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában