Szép eredmény

3 órája

Felülmúlta magát a 4x200 méteres női gyorsváltó, hatodik lett az úszódöntőben

A Pádár Nikolett, Ábrahám Minna, Késely Ajna, Ugrai Panna összeállítású 4x200 méteres női gyorsváltó a hatodik helyen végzett a párizsi olimpia úszóversenyeinek hatodik napján.

MW

A magyar váltó tagjai a női 4x200 méteres gyorsváltó döntőjében

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A magyar csapat a délelőtti előfutamban a favorit ausztrálok mögött a második idővel került a fináléba, az éremszerzés előzetesen azonban földöntúli bravúr lett volna, hiszen a riválisoknál szinte kivétel nélkül érkeztek olyan úszók, aki 1:55-1:56 perc közötti 200 métereket tudnak, például a nyolcszoros olimpiai bajnok amerikai Katie Ledecky.

A belgrádi Európa-bajnoksághoz képest változást jelentett, hogy már délelőtt Pádár volt az első ember, aki megpróbálta a lehető legjobb helyen átadni a képzeletbeli stafétát. A szegediek 18 éves kiválósága - akit egyéniben a rajt előtti bemozdulása miatt kizártak - saját junior Európa-csúcsát (1:56.17) megjavítva, 1:56.14-gyel váltott. Ábrahám több mint fél másodpercet faragott délelőtti idejéből, Késely azonban rontott. A befejező ember, Ugrai a hatodik helyen vágott neki az utolsó 200 méternek, ő is felül tudta múlni önmagát, aminek köszönhetően a csapat megtartotta pozícióját, és 7:50.52 perccel zárt.

A számot az ausztrálok nyerték 7:38.08 perces olimpiai csúccsal.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!