Kl-selejtező

2 órája

A Paks egyetlen körre a főtáblától

A labdarúgó Konferencia-ligában érdekelt Paks 2-2-es döntetlent ért el a montenegrói Mornar vendégeként, így 5-2-es összesítéssel továbbjutott és egyetlen párharc megnyerésére van attól, hogy története során először főtáblára kerüljön európai kupasorozatban.

MW

Bognár György vezetőedző kupagyőztes alakulata háromgólos előnyből várta a keddi visszavágót

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

Bognár György vezetőedző kupagyőztes alakulata háromgólos előnyből várta a keddi visszavágót, és mivel Windecker József büntetőjével már a 14. percben előnybe került, nyugodtan futballozhatott. Bár a rivális a második félidő derekára fordított, reális esélye így sem volt a párharc megfordítására.

A Paksra a cseh Mlada Boleslav és az izraeli Hapoel Beer-Seva továbbjutója vár a következő, immár főtáblára kerülésért zajló negyedik selejtezőkörben, a vesztes pedig búcsúzik.

Gyorsan kényelmes helyzetbe került a Paks, ugyanis a Lenzsér által kiharcolt büntetőt Windecker a 14. percben értékesítette, ezzel összesítésben már 4-0-s előnyben volt Bognár György együttese.

Nem tartott sokáig a magyar vezetés. Lenzsér ezúttal a saját kapuja előtt negatív hős lett, az ő öngóljával egyenlítettek négy perccel később a hazaiak. A folytatásban jóval kevesebb veszélyes helyzet alakult ki, a nagyszünetig nem változott az eredmény.

Szappanos nagy védésével indult a második játékrész, amelynek derekán egy beadás után Zoric fejesével megszerezte a vezetést a hazai gárda.

A Mornar becsülettel ment előre a hajrában, de a magyar kupagyőztes egy öngóllal – amelyet éppen a hazaiak második gólját szerző csatára vétett – egyenlített, és visszaállította a háromgólos különbséget összesítésben.

Konferencia-liga, selejtező, 3. forduló, visszavágó:

Mornar (montenegrói)-Paksi FC 2-2 (1-1)

Niksic, v.: Jasper Vergoote (belga)

Továbbjutott: a Paksi FC, 5-2-es összesítéssel
   gólszerzők: Lenzsér (18., öngól), Zoric (60.), illetve Windecker (14., 11-esből), Zoric (86., öngól)
   sárga lap: Kaludjerovic (73.), illetve Lenzsér (44.), Windecker (88.)

Mornar: Popovic - Stevanovic (Vukovic, 83.), Ljutica, Mitrovic, Vukotic (Seratlic, 60.) - Kishi, Kaludjerovic, Cetkovic (Kolundzic, 77.) - Vusurovic, Vujacic, Zoric

Paksi FC: Szappanos - Lenzsér, Kinyik, Ötvös - Osváth, Papp, Vécsei (Balogh, 83.), Windecker, Szabó J. (Kovács K., 23.) - Mezei (Haraszti, a szünetben) - Tóth (Böde, 60.)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában