Asztalitenisz

2 órája

Major Endre megszerezte hazánk első bronzérmét

Az asztaliteniszező Major Endre bronzérmet szerzett szerdán az MS1-es kategóriában a párizsi paralimpián.

MW

Major Endre

Forrás: Magyar Paralimpiai Csapat Facebook-oldala

Fotó: MARTOM LENART

Az 55 éves, Európa-bajnok játékos – aki Rióban negyedik, Tokióban pedig ötödik volt – már azzal bebiztosította dobogós helyezését, hogy kedden megnyerte a negyeddöntőjét, mivel ebben a sportágban nem rendeznek bronzmérkőzéseket.

A kerekesszékes szegedi pingpongos szerdán azzal a brit Robert Daviesszel mérkőzött a legjobb négy között, akit a tavalyi, sheffieldi Eb döntőjében 1:2-ről fordítva legyőzött, s ezzel egyben megszerezte magának a kvótát a mostani paralimpiára.

A szerdai összecsapást nem kezdte jól, 0-6 után szerezte az első pontját, és bár aztán felzárkózott, a szigetországi ellenfél került szettelőnybe. A második játszmában is Davies irányított, könnyedén gyűjtögette a pontokat, Major pedig sokat hibázott, így hamarosan kétjászmás hátrányba került.

A harmadik felvonásban végig Major vezetett – 8-7-nél időt kért Vigh Zsolt szövetségi kapitány –, és végül szoros végjátékban sikerült szépítenie, a negyedik szett pedig óriási izgalmakat hozott.

A brit visszavette az irányítást, 7-2-re elhúzott, de Major nem adta fel és kiegyenlített, majd miközben három meccslabdát hárított, többször neki volt labdája az egyenlítéshez. 15-14-nél aztán Davies kihasználta a negyedik mérkőzéslabdáját, így ő jutott a pénteki döntőbe, míg a magyar játékos bronzéremmel fejezte be szereplését a francia fővárosban.

Major Endre a párizsi magyar küldöttség harmadik érmét szerezte, egy-egy arany és ezüst után az első bronzot.

Eredmény: asztalitenisz, MS1, egyes, elődöntő:
Robert Davies (brit)-Major Endre 3:1 (6, 6, -9, 14)

Szijjártó Péter is gratulált Major Endre nagyszerű teljesítményéhez:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában