kompetencia alapú oktatást

2017.11.25. 15:30

Tehetségfejlesztés a Zichyben

A tehetség óriási kincs, a tehetségek fejlesztése-gondozása pedig rendkívül fontos pedagógiai feladat.

FMH

Pillanatkép a tehetséggondozásról szóló szakmai napon

Forrás: iskola

Kiemelt helyet foglal el a tehetségfejlesztés-tehetséggondozás a soponyai Zichy János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. Ezen tevékenységét mutatta be az intézmény a Tehetségfejlesztés-tehetséggondozás című szakmai napon, melyen a megye jónéhány iskolájából vettek részt pedagógusok. A Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központ mint szervező képviseletében Kocsis Katalin, majd Béndek József, Soponya Nagyközség polgármestere köszöntötte a szakmai nap résztvevőit. Ezután Hollósi Lászlóné igazgató mutatta be az intézményt, majd tartott előadást a szakterületről, kiemelten kezelve a kompetencia alapú oktatást. Molnárné Strohéber Zsuzsanna igazgatóhelyettes az iskolában folyó művészeti oktatásról, mint a tehetségfejlesztés másik fontos területéről beszélt. Majd bemutatkoztak a néptánc, citera, furulya, népi ének tanszakok tanulói.

Pillanatkép a tehetséggondozásról szóló szakmai napon
Forrás: iskola

Szabadidős tevékenységek a tehetséggondozás szolgálatában címmel Csányi Tiborné, a diákönkormányzat munkáját segítő tanár beszélt.

Az aulában a szobrászat és kerámia tanszak növendékeinek munkáiból nyílt kiállítás.

Az iskolai szakmai nap harmadik részében az érdeklődők nyílt tanítási órákat láthattak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában