Most akkor mikor és hogyan lesz így világosság?

2022.12.22. 13:05

Senki nem tudja, mikor fognak újra világítani a lámpák az Auchan körforgalomnál

Baráth Eszter, Horváth-Buthy Lilla

Fotó: Olvasó

Óvatosan kéretik hajtani a Sárkeresztúri út-8-as elkerülő-Auchan és Holland fasor körforgalmaiban, ugyanis a gyalogátkelőhelyek felett nem világítanak a lámpatestek - írtuk meg szerda este, s mint megtudtuk, ez már hetek óta így van. Ahogy előzménycikkünkben megígértük, megkérdeztük az illetékeseket, mikor tudják ezt orvosolni a szakemberek, s mi a probléma?  Akkor még nem tudtuk, a legnagyobb kérdés az lesz, egyáltalán ki az illetékes? 

Először az E.ON-nál érdeklődtünk, akik a feol.hu kérdésére elmondták, ennek a területnek a közvilágítása az önkormányzathoz tartozik, és jelentsük a problémát a [email protected] oldalon. Természetesen megkérdeztük az önkormányzat városgondnokságát is, ott azt a választ kaptuk, hogy a hibaelhárítás csak egy-egy lámpatest "sötétsége" esetén tartozna hozzájuk. A városgondnok elmondta, ha nagy területet lefedve, több utcai lámpa érintett (feltételezhetően kábelhiba folytán), akkor az E.ON-hoz tartozik a probléma megoldása. Most újra bejelentik a hibát, úgy tudjuk. 

Ezután újra az E.ON-hoz pattintottuk a labdát, akik újfent nyomatékosították: a kábelhiba tízből kilenc esetben valóban az E.ON-hoz tartozik, a fenti, felújított lámpatestek, illetve lámpaoszlopok esetében azonban nincs szerződésük, az önkormányzat az illetékes. A hivatalos hibabejelentés egyébként pedig nem is jutott el hozzájuk. 

Most akkor mikor és hogyan lesz így "s lőn világosság"? 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában