Nem volt könnyű dolga a zsűrinek

2024.02.14. 10:00

Ínycsiklandó falatok készültek a perkátai böllérversenyen

Több száz látogató vett részt az idei évi, immáron harmadik alkalommal megrendezett perkátai böllérversenyen, ahol ismét ínycsiklandó, különleges ízvilágú lakoma várta az érdeklődőket.

Héjj Vivien

Különleges ízvilágú sült kolbászokkal kápráztatták el a zsűrit a versenyzők

Forrás: Perkáta Nagyközség Önkormányzata

Már a reggeli órákban rajtra készen álltak a versenyre nevezett hét csapat tagjai, akik az elkészítendő húsok és a munkafolyamathoz szükséges eszközök kézhezvétele után már munkához is láttak.

– Kijelenthető, hogy minden csapat nagyon komolyan vette a versenyen való részvételt. Minden csapatnak sült vérrel, sült pecsenyével, sült hurkával és kolbásszal, illetve toros káposztával kellett készülni. Ezek voltak a kötelező feladatok, ezen kívül bármelyik csapat készülhetett egyéb különlegességgel. A kilátogató vendégek kóstoló jegy fejében bármelyik csapatnál kóstolhattak az elkészült ételekből – foglalta össze a nap történéseit közösségi felületén Perkáta önkormányzata.

Az elkészült ételeket zsűri értékelte, melynek tagjai nem voltak könnyű helyzetben: a hagyományos elkészítési módokon túl igazi különlegességekkel is találkoztak: az egyik csapat például sárgabarack lekvárral tette különlegesebbé a kolbász ízét. A zsűri tagja volt Horváth István húsfeldolgozó, Oláh István polgármester és Ihos József előadóművész, humorista.

A bírák döntése nyomán a versenyen harmadik helyezést ért el a Friss hús csapata (Héber István Kristóf vezetésével), második lett a Gyógyulj + Bt. csapata (Molnár József vezetésével), első helyen végzett a Megtömlek csapata (Hajdú László vezetésével). A dobogósok az okleveleken túl arany-, ezüst- és bronzérmeket, kupát, valamint ajándékcsomagot kaptak. Természetesen senki nem távozott üres kézzel: a helyezést el nem érő csapatok emléklappal és különdíjakkal térhettek haza.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában