Fejér évfordulós emlékei

2024.05.02. 19:00

Emlékek a múltból

Vidámságról és egy-egy meghatározó pillanatról szóltak a hírek több évtizeddel ezelőtt.

Kecskés Zoltán

Fejér megye első EU-bébije, Priskin Andráska volt 2004 májusában.

Fotó: FMH-archív

Az első EU-baba

Fejér megye első EU-bébije a Szent Pantaleon Kórházban született 2004. május elsején hajnali nulla óra ötven perckor – adta hírül a Hírlap: „A daliás kislegény 58 centiméterrel és három kiló kilencven dekagrammal született péntekről szombatra virradó éjszaka. Priskin Andráska - aki egy hang nélkül viselte tolakodásunkat és a fotózkodást - szülei első gyermeke. A kisbaba és édesanyja, Azari Beáta is jó egészségnek örvend, kissé fáradtak, de boldogok. Hatalmasakat ásítozva, csendesen fogadott minket a május elsején éjszaka született nagyfiú, aki mellett öt gyermek jött világra a csatlakozás első napján. Kettejüknek Móron, három babának Fehérváron örültek a szülők, van közöttük két fiú és három lány. Gratulálunk! " 

Virsli és hideg sör

Immáron vége a kötelező május 1-i felvonulásoknak, a hagyomány azonban, hogy május első napján összejönnek az emberek, tovább él – számolt be a Hírlap a címoldalán harminc esztendeje – Tán az önálló döntés lehetősége tette, hogy ezen a napon sokan töltötték az időt olyan szabadidős programokon, ahol „felvonultak” a május elsejei hagyományos kellékek, mint a virsli, lacipecsenye és hideg sör. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában