Látványban nem lesz hiány

2024.05.16. 15:30

Nagykarácsony: Minden, ami ló, és lovas dolog

Immáron második alkalommal tartanak Lovasnapot. A tavalyi év nagy sikere után, idén sem adják alább, sőt még rátesznek egy lapáttal. A Ma No Ka - Tanya szervezésében megvalósuló szombati eseményen minden a lovak és a lovasok körül forog. A nap csúcspontja természetesen a vásári forgatag mellett a szabadidomító lovasbemutató ígérkezik, mely megmutatja, mennyire különleges is lehet ember és ló kapcsolata.

Kecskés Zoltán

A közkedvelt csikós bemutató sem maradhat el szombaton.

Fotó: Csepregi Tamás /Archív

Fridrich-Czinkóczi Kata ötletgazda, főszervező elmondta, a tavalyi rendezvény fogadtatásán és sikerén is felbuzdulva természetesen idén sem maradhatott el a lovasnap, melyhez nagyon sok segítséget és támogatást kaptak, melyet ezúton is nagyon köszön. Hozzátette, egy olyan hagyomány indult el 2023-ban, amire láthatóan van igény, és olyan közösség-összekovácsoló rendezvénnyé nőheti ki magát, ahol a különböző generációk, egyszersmind a baráti társaságok találkozásának helyszíne lehet. 

Fridrich-Czinkóczi Kata ötletgazda már gyerekkora óta a lovak szerelmese, hagyományt teremtene a Ma No Ka - Tanya lovasnappal.
Fotó: Ma No Ka - Tanya

A lebonyolítással kapcsolatban elmondta, délelőtt a vásári forgatagé és a gyerekeké lesz a főszerep, különlegességként pedig patkolókovács is érkezik a helyszínre 11 órától, aki mesterség bemutatás mellett, ott helyben fog elkészíteni egy patkót az elejétől a végéig. Mindemellett ugrálóvár, trambulin, arcfestés, lufihajtogatás, pónilovaglás és sétakocsikázás vár a kilátogatókra, az éhesszájúak pedig a finom koktélokat kortyolhatnak, vagy az ínyencségekből csemegézhetnek. 13 órától pedig a látványé lesz a főszerep, a nagy sikerű díjugratás és fogathajtás mellett új elemek is színesítik a programot. Azt is mondhatnánk, olyan lesz, ami még nem volt a nagykarácsonyi lovasnapon. 

– A legnagyobb attrakciónak Hamza Viktória szabadidomító lovasbemutatója (15:30) ígérkezik, mely megmutatja, mennyire különleges is lehet ember és ló kapcsolata. Természetesen nem maradhat el a tombolahúzás és a közkedvelt csikós bemutató sem! Várunk mindenkit szombaton, már reggel 9 órától nyílnak a kapuk. Jó szórakozást kívánunk!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában