A jövő tudósai

2017.11.27. 21:20

STEM program Fejérben: sajtótájékoztató az Emersonban

Újabb cég csatlakozott a megyeszékhelyen a STEM programhoz, amelyet az Emerson Process Management Magyarország Kft. tovább is fejlesztett.

Borsányi Bea

Bagoly Csaba, ügyvezető igazgató

Fotó: Pesti Tamás

A STEM a természettudományok, a technológia, a mérnöki tudományok és a matematika angol jelentéseinek kezdőbetűiből áll össze. A program fő célja, hogy megismertesse és megszerettesse a fiatalokkal az említett területeket, ezáltal arra ösztönözze őket, hogy ilyen irányban tanuljanak tovább. Minderről Bagoly Csaba ügyvezető igazgató beszélt hétfő kora délután azon a sajtótájékoztatón, amelyen bejelentették, vállalatuk is csatlakozik a STEM programhoz.

- A gazdasági versenyképességhez szakképzett, kiművelt emberfőkre is szükség van. Ugyanakkor nem titok, hogy az Emerson is küzd a mérnökhiánnyal. Ezért tartjuk fontosnak, hogy cégünk a már eddig is működő gyakornoki program és a duális képzésben való részvétel mellett most a STEM programba is bekapcsolódjon – mondta az igazgató, aki számokkal is alátámasztotta az említett területek jelenlegi népszerűtlenségét. Az elmúlt esztendőben az EU-ban kiadott diplomák mindössze 19,24%-át tette ki a természettudományok, a technológia, a mérnöki tudományok vagy a matematika területén szerzett diplomák száma. Ezen belül pedig mindössze 29% a női diplomások aránya. Erről már Kolonicsné Szlávik Tímea, az Emerson Európai stratégiai beszerzési vezetője, a vállalat Kelet-Európai STEM programjának irányítója beszélt.

Bagoly Csaba, ügyvezető igazgató
Fotós: Pesti Tamás

- Cégünk 2013-ban hozta létre a Women in STEM (Nők a STEM-ben) kezdeményezést, amelynek fő célja, hogy bevonzzuk a tehetséges nőket a mérnöki pályákra, majd pedig fejlesszük és meg is tartsuk őket – fejtette ki a program lényegét a vezetőnő.

Az Emerson annak érdekében, hogy a természettudományokat, a technológiát, a mérnöki tudományokat és a matematikát megszerettesse a diákokkal, többek között iskolák közötti versenyekkel, érdekes, fiatalok számára tervezett gyárlátogatásokkal, valamint karriernapok tartásával készül, és már az idén év végéig is több esemény vár megvalósításra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában