Szeminárium

2018.10.19. 07:30

Száznyolcvan számvevő szakértő Fehérváron

Több napon át, október 17. és 20. között zajlik a nemzetközi számvevőszéki szeminárium Székesfehérváron.

Szanyi-Nagy Judit

Warvasovszky Tihamér, az ÁSZ alelnöke is köszöntőt mondott a megnyitón

Fotó: ÖKK

Ezekben a napokban az Európai Regionális Ellenőrző Intézmények Szervezete (EURORAI) őszi szemináriumának házigazdája az Állami Számvevőszék. Az ÁSZ arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a 25 ország 70 ellenőrző intézményének mintegy 180 számvevőszéki szakértőjének részvételével zajlik a fehérvári esemény. A szakmai program központi témája a helyi önkormányzatok tulajdonában lévő gazdasági társaságok ellenőrzése – derül ki az ÁSZ hírportáljáról. Ugyanitt olvasható az is: az eseményre az ÁSZ kezdeményezésére meghívást kaptak az Európai Számvevőszékek Szervezete (EUROSAI) Önkormányzati Ellenőrzési Munkacsoport-tagjai is.

– A téma kiemelten fontos az önkormányzatok pénzügyi helyzete és eladósodottsága szempontjából, amely számos országban jelentős és aktuális probléma. A szakmai napok első része a pénzügyi és megfelelőségi ellenőrzés aspektusait, a második rész a kapcsolódó teljesítmény-ellenőrzési kérdéseket járta, járja körül. A szemináriumon az ÁSZ-nak is alkalma nyílik ismertetni a témával kapcsolatos tapasztalatait, amelyeket az utóbbi években végrehajtott témacsoportos ellenőrzések során összegyűjtött – áll a közleményben. A többek között német, skót, francia, osztrák vagy walesi számvevőszékek képviselőit megmozgató szeminárium célja, hogy a résztvevők minél több gyakorlati példán keresztül szerezzenek és osszanak meg tudást a témában.

Warvasovszky Tihamér, az ÁSZ alelnöke is köszöntőt mondott a megnyitón
Fotó: ÖKK

A négynapos rendezvény október 17-én, hivatalos megnyitóval kezdődött, amelyen Warvasovszky Tihamér, az Állami Számvevőszék alelnöke, Dominique Roguez, az EURORAI elnöke, valamint Róth Péter, Székesfehérvár alpolgármestere mondott köszöntőt. A szakmai előadások, tanácskozások október 18-án és 19-én zajlottak, zajlanak, október 20-a pedig a hazautazásról szól – tájékoztatta lapunkat a kommunikációs osztály.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában