nem jogerős

2020.05.28. 14:30

Automata kézszárítót, szalámit és alkoholt is lopott, börtönbüntetésre ítélték

A Székesfehérvári Járásbíróság előkészítő ülést tartott, amelyen a vádlott bűnösséget beismerő vallomását elfogadta, és őt az ügyész által indítványozott 2 év 6 hónapi börtönbüntetésre ítélte.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Pixabay

A Székesfehérvári Járási Ügyészség kisebb értékre üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és további bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a többszörösen büntetett előéletű férfival szemben, aki 2019. november 28. napján egy székesfehérvári közintézmény mellékhelyiségéből leszerelt és a táskájába rejtve elvitt egy közel 140.000,-Ft értékű automata kézszárítót. A vádirat szerint az elkövető továbbá 2020. február 23-án és február 24-én egy székesfehérvári bevásárlóközpontból első alkalommal négy rúd, majd második alkalommal további tíz rúd Rákóczi szalámit és egy kis üveg whiskeyt lopott el 90.500,-Ft értékben.

Az új büntetőeljárási törvény értelmében az eljárás gyorsítását szolgáló jogintézmény, hogy az elkövető a bíróság által tartott előkészítő ülésen, ha elismeri a terhére rótt bűncselekmény elkövetését, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, akkor további bizonyítás felvétele nélkül születhet ítélet az ügyben. A Székesfehérvári Járásbíróság előkészítő ülést tartott, amelyen a vádlott bűnösséget beismerő vallomását elfogadta, és őt az ügyész által indítványozott 2 év 6 hónapi börtönbüntetésre ítélte. A büntetés enyhítéséért fellebbezett a férfi, így az ítélet nem jogerős – tájékoztatott Palkovitsné dr. Kész Anikó helyettes sajtószóvivő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!