Frissen Fejérből

2021.07.21. 14:20

Fiktív személy nevére kiállított, hamis orvosi vénnyel akart gyógyszert kiváltani egy fehérvári patikában

Törvényellenes módon akart gyógyszerekhez jutni az a budapesti férfi, akinek ügyét a napokban fejezték be a székesfehérvári rendőrök.

police.hu

2020.01.21. Országzászló Patika, felirási igazolás illusztráció. Gyógyszer vény. Szfvár. Nagy norbert. Fejér Megyei Hírlap.

Fotó: NAGY NORBERT

A nyomozás adatai szerint a 30 éves budapesti lakos egy székesfehérvári gyógyszertárban kísérelt meg 2021. március 5-én délután két másik férfi nevére kiállított, négy orvosi vényt kiváltani. Az alkalmazottaknak az átnyújtott dokumentumok gyanúsak voltak, majd kiderült, hogy hamisítottak, és fiktív személyek nevére állították ki azokat – írja a police.hu.

A nyomozók a rendőrségre előállított Cs. Viktort gyanúsítottként hallgatták ki, melynek során elismerte a bűncselekmény elkövetését. Vallomásában elmondta, hogy a fővárosban, egy számára ismeretlen személytől vásárolta meg a vényeket, melyeket Székesfehérváron szeretett volna kiváltani.

A tetten ért elkövetővel szemben hamis magánokirat felhasználása vétség kísérlete miatt folytatott nyomozás vizsgálati szakaszában a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban az ügyészségnek átadták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!