Frissen Fejérből

2022.08.04. 09:19

Kertjükben bontotta az autókat a két Fejér megyei férfi - Súlyosabb büntetést kér az ügyészség

A Székesfehérvári Járásbíróság tárgyalás mellőzésével közérdekű munkabüntetést szabott ki azzal a két férfival szemben, akik egy Fejér megyei kis településen házuk kertjében bontottak egy autót. Az ügyészség súlyosabb büntetés kiszabása miatt tárgyalás tartását kérte.

Fejér Megyei Főügyészség

A gyanúsítottak fellebbeztek a letartóztatás ellen

Forrás: pexels.com

A 30 éves férfi 2021 decemberében megszerzett két üzemképtelen autót, amiket 69 éves édesapjával együtt a használatában lévő telkére szállított. A két férfi – akik hulladék kezelésére vonatkozó engedéllyel nem rendelkeztek - a veszélyes hulladéknak minősülő kocsik egyikét elkezdték szétbontani az udvaron. Tevékenységüknek a rendőrök kiérkezése vetett véget, akik bűncselekmény elkövetése miatt előállították őket.

Az ügyészség veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt emelt vádat velük szemben, és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta. A bíróság megállapította a vádlottak bűnösségét, azonban az ügyészi indítványtól eltérően közérdekű munkabüntetést szabott ki velük szemben. Az ügyészség tárgyalás tartása iránti kérelmet terjesztett elő súlyosítás érdekében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!