Frissen Fejérből

2022.09.13. 15:47

Szórakozásra használta a 112-es segélyhívót egy férfi Pusztaszabolcson

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség hatóság félrevezetésének vétsége miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki valótlan bejelentést tett a 112-es segélyhívón, Pusztaszabolcsra kérve segítséget.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Bach Máté/MN

A vádirat szerint a férfi 2021. augusztus 12-én hajnalban, ittasan bejelentést tett a 112-es segélyhívó számon keresztül és segítséget kért, megjelölve egy ingatlan címét, vérző sérülésre, testi sértésre és fogva tartásra hivatkozott. Fél óra múlva ismét a segélyhívót hívta, ekkor egy másik címet adott meg, elmondta, hogy az elkövetők még mindig a helyszínen vannak, amely miatt csak halkan tud beszélni, sürgette a rendőrséget, hogy siessenek, és mentőt is kért a helyszínre, arra hivatkozással, hogy a barátja, aki még bent van a lakásban, megsérült. A vádlottat végül egy harmadik ingatlannál találta meg a rendőrjárőr, aki a helyszínen bűncselekményre utaló nyomot, sérült embert nem talált. A házban két férfi és egy nő tartózkodott, akik aludtak.

Az ügyészség vádiratában a férfival szemben tárgyalás mellőzésével pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!