Frissen Fejérből

2023.03.12. 15:30

Halálos végkimenetelű lett a mányi tömegbaleset (videók)

Sokáig élt a remény, hogy nagyobb anyagi kárral ugyan, de mindenki túlélte, túléli a március 11-én, szombaton délután, az M1-es autópályán történt balesetet.

Szanyi-Nagy Judit

Több mint negyven jármű ütközött össze az M1-es autópályán, Mány térségében

Forrás: police.hu

A rendőrség honlapján azonban azt közölte, a műszaki mentés során, egy kiégett autóroncs alatt egy holttestet találtak szombat este. Azóta az is kiderült, hogy a szerencsétlenségben egy 44 éves férfi vesztette életét. Rajta kívül 39-en sérültek meg, a rendelkezésre álló adatok szerint ketten életveszélyesen, tizenketten súlyosan, huszonöten könnyebben – tájékoztat a police.hu.

Győrfi Pál az MTI-nek azt nyilatkozta, a mentők a sérülteket a győri, az egyik budapesti, a tatabányai és a székesfehérvári kórházba szállították. A helyszínre négy helikopterrel és 16 mentőautóval érkeztek; a tömegbalesetben tíz gyermek és huszonkilenc felnőtt sérült meg.

A több mint negyven gépjárművet érintő balesetről, ahhoz kapcsolódóan az új információkról lapunk is folyamatosan beszámolt. A történések másnapján, vagyis március 12-én, vasárnap az útkezelő MKIF Zrt. tájékoztatta bizonyos rendszerességgel a közlekedőket az M1-es autópálya állapotáról. Kiderült, a balesetben 160 méteren megsérült a két sávot elválasztó szalagkorlát is, így a szakemberek ennek megjavításával is foglalkoztak a roncsok eltakarítása és az úttest megtisztítása után. S noha a munkálatokat a Győr felé tartó oldalon délben befejezték, a 80 km/h-s sebességkorlátozás továbbra is érvényben van a helyszínen a megégett aszfalt balesetveszélyes mivolta miatt.

Mindeközben olvasónktól egy helyszíni felvételt is kaptunk, ahol még a lángoló autók is láthatók:

Emellett a legnagyobb közösségi oldalon, egy nyilvános csoportból egy belső kamerás felvétel is terjed az interneten, melyet az egyik, a balesetben érintett autóban rögzítettek. A videó IDE KATTINTVA tekinthető meg.

Frissítés (16.00):

Időközben a TikTok videómegosztó portálra is felkerült egy felvétel, amelyen az M1-es autópályán tapasztalható, a látási viszonyokat igencsak korlátozó porvihar látható:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!