Frissen Fejérből

2023.03.01. 09:35

Hiába szólt az utas, a sofőr nem vette észre és elütötte a gyalogost Fehérváron

A balesetben az 57 éves járókelő súlyosan megsérült.

Szanyi-Nagy Judit

Mindkét fél legyen körültekintő, tanácsolja a rendőrség

Forrás: police.hu

Egy 77 éves gépjárművezetővel szemben folytatott büntetőeljárást a Székesfehérvári Rendőrkapitányság, miután a férfi még december 9-én elütött egy gyalogost. Amint a rendőrség tájékoztatott, a nyomozás adatai szerint a gépjárművezető 17 óra 15 perckor Székesfehérváron, a Mészöly Géza utcában közlekedett személygépkocsival a Sár utca felől. Haladása során a Szabadságharcos úti kereszteződésben lévő gyalogos-átkelőhelyen nem adott elsőbbséget egy ott szabályosan áthaladni szándékozó, balról érkező járókelőnek, és elütötte a férfit. A gyalogos az ütközés hatására az úttestre esett és súlyos sérüléseket szenvedett. Az okozó sofőr gyanúsítotti kihallgatása során beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy a gyalogos-átkelőhelyet és a gyalogost sem vette észre. Utasa szólt, hogy álljon meg, de akkor már késő volt.

A székesfehérvári rendőrök elvégezték a közúti közlekedési baleset gondatlan okozása témakörben ilyenkor szükséges eljárást, az így keletkezett iratokat pedig a Székesfehérvári Járási Ügyészségnek elküldték.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!