A férfi ismeretlen megbízóitól 300 zlotyi, 10.000,- forint és 100 euró készpénzt kapott.

2023.05.26. 11:22

Hét szír migránst akart átcsempészni az osztrák-magyar határon egy üzbég férfi

A Bicskei Járási Ügyészség a csempészett személy sanyargatásával, vagyoni haszonszerzés végett az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt vádat emelt az üzbég állampolgárral szemben.

Déri Brenda

Forrás: Fejér Megyei Főügyészség

A vádirat szerint a vádlott 2022. szeptember 21-én Domaszék közelében felvette gépkocsijával azt a hét szír migránst, akiket aztán az osztrák-magyar határhoz akart szállítani. A migránsok úgy kerültek elhelyezésre a járműben, hogy négyen a hátsó ülésen, egy személy a jobb első ülésen ült, míg további két személy a csomagtérben foglalt helyet. Éppen az M1-es autópályán haladtak, amikor egy rendőr követni kezdte a járművet, a vádlott miután észlelte ezt a bicskei lehajtónál letért az 1. számú főút irányába, majd a Bicske-Székesfehérvár elágazás előtt behajtott az Autópálya Mérnökség belső udvarára. A férfi a járműből kiszállva megpróbált a helyszínről elmenekülni, azonban a rendőrjárőr elfogta. A vádiratból továbbá az is kiderült, hogy a férfi ismeretlen megbízóitól 300 zlotyi, 10.000,- forint és 100 euró készpénzt kapott.

Az ügyészség a terhelttel szemben szabadságvesztés büntetés kiszabását, Magyarország területéről történő kiutasítását, valamint a letartóztatása fenntartását indítványozta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!