Pályázat

2 órája

Önkéntes tűzoltóságok: ők nyertek támogatást Fejérben

Önkéntes tűzoltó egyesületek kaptak támogatást a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatán: számos Fejér megyei szervezet részesült a 600 millió forintból.

S. Töttő Rita

Illusztráció!

Fotó: HBN

Önkéntes magyarországi tűzoltó egyesületek pályázhattak a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 600 millió forintos támogatási keretére – adta hírül a katasztrófavédelem. A pályázatra az idei évben 629 szervezet jelentkezett, a nyertesek listáját a napokban tette közzé a Főigazgatóság.

A Fejér megyei szervezetek sikere

E szerint a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal együttműködési megállapodásban álló önkéntes tűzoltó egyesületek közül harminc részesült 250 ezer és 1 millió 800 ezer forint körüli összegben, illetve további eszközök beszerzésére is kaptak keretet. Így például külön pályázhattak például mászóövre, tűzoltó bevetési védőruhára, védőcsizmára, védőkesztyűre és védősisakra is. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint működési költségekre, szertárépítésre és -felújításra, továbbá gépjármű- és technikaieszköz-felújításra fordíthatják a támogatási keretet a szervezetek, de természetbeni támogatásra is számíthatnak: tűzoltó szakfelszereléseket és EDR rádiókat kapnak a nyertesek.

Kik kaptak idén Fejérben?

Az országos 600 millió forintos keretből a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal együttműködő szervezetek között nyertes a Baracs Községi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Velence Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülete, a Szalkszentmártoni Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a kunszentmiklósi Tűzoltó és Műszaki-mentő Egyesület, a dunavecsei Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a pusztaszabolcsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Mezőfalva Nagyközség Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Lajoskomárom Nagyközség Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Simontornya Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Sárosdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, valamint a Mór Városi Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

Szintén a nyertesek között van a Polgárdi Városi Tűzoltó Egyesület, a Csákberény Községi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Csókakő Önkéntes Tűzoltó Egyesület,  a pázmándi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Fehérvárcsurgó Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Csákvári Tűzoltó Egyesület, az iszkaszentgyörgyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, valamint az Isztimér Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület.

Sikerrel szerepelt továbbá a pályázaton a lovasberényi Gróf Cziráky Béla Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Bodajki Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Seregélyesi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a dunaújvárosi Pentele Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Kápolnásnyék és Környéke Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület,  a Daruszentmiklós Községi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a pákozdi NOÉ Speciális Kutató-mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a sárszentmihályi Sárvíz Tűzoltó Egyesület, illetve a Magyaralmási Községi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, a Fejér Medic Egyesület Sárkesziben és a Sárszentmihályi Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!