A rongálás nem vicc

2 órája

Egy kis Dubaj a Bakonyban – Egy táblaátfestéssel átugrottunk 5500 kilométert?

"Sajnos valaki megrongálta a Dudar táblát, szörnyű" – írta ki a bakonyi falu közösségi csoportjába egy helybeli pénteken és a fotóin jól látszik, hogy a bakonyi település Zirc felőli végén a településtáblát átfestették, pár betűjének kis részét leragasztották. Talán viccnek szánták, hogy az átalakítás révén a Dudarból így Dubaj lett. Vagy Dubai. És valószínűleg károkozás - olvasható társoldalunk, a veol.hu oldalán.

Az átfestett településjelző tábla Dudaron

Forrás: Dudarról mindent

A környékbeliek hozzászólásai szerint nem először fordult elő a névhasonlóságra alapozó eset, és többen a helyszínre indultak, hogy a saját szemükkel megnézzék. Mások azt jegyezték meg, hogy vannak unatkozó, ráérő emberek, és lehet, hogy valaki Dudaron Dubajban érzi magát. Nem mindenki tartja azonban az esetet humorosnak.

Az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb városa mintegy 5500 kilométernyi autóútra van a Magas-Bakonytól, a Közel-Keleten, az Arab-félsziget sarkantyúján található. A magyar átirat szerint a neve Dubaj, az angol szerint Dubai.

A dudariak közül többen felajánlották, hogy szívesen segítenek az elcsúfított településjelző tábla acetonos lemosásában, letisztításában, mások szerint ez annak lenne a dolga, aki elkövette az átalakítást. A veol.hu megkérdezi a közútkezelőt, mi ilyenkor a teendő, mennyibe kerül egy ilyen tábla cseréje.

Frissítés: A veol.hu információi szerint már eltávolították a helyiek a festéket és a ragasztót a tábláról.

Cikk szerzője: Rimányi Zita / veol.hu

Az eredeti cikk ide kattintva elérhető.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!