Rablás hajnalban

2 órája

Fél óra alatt 3 nőt támadott meg, nem bírt leállni a férfi

A rablás bűntettének kísérlete, súlyos testi sértés, garázdaság vétsége, könnyű testi sértés vétsége és többrendbeli lopás miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség indítványt nyújtott be a Tatabányai Járásbírósághoz, amelyben indítványozta a férfi letartóztatásának újabb három hónappal történő meghosszabbítását, aki egy nap alatt három nőt támadott meg - olvasható a kemma.hu oldalán.

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Az ügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság február 28-án rendelte el a férfi letartóztatását egy hónapra, majd annak határidejét legutóbb augusztus 28-ig hosszabbította meg. Az indítvány szerint, és mint arról korábban beszámolt a kemma.hu oldala, a férfi február 26-án 5 óra 13 perc körül egy tatabányai parkolóban hátulról megütött egy nőt a hátán, aki ettől arccal az aszfaltra esett. A sértett az eséskor kezeivel megtámasztotta magát, emiatt mindkét kezén horzsolás keletkezett.

Az elkövető elfutott a helyszínről, majd ismét a sértett felé indult, felé futott, mire sértett odament egy férfihoz, akinek elmondta, hogy megtámadták, és tőle segítséget kért. Az elkövető, amikor odaért hozzájuk, a másik férfit kővel dobálta meg.

Közel negyed óra múlva a férfi egy másik nőt támadott meg, akit a mellkasánál meglökött. A nő ettől a földre, a hátára esett, a földön fekve védekezésképpen a férfi felé kapálózott a lábával és a kezeivel. A férfi a földön hagyta a nőt és elment a helyszínről. A sértettnek a cselekmény következtében nyolc napon túl gyógyuló sérülése keletkezett.

Újabb negyed óra múlva a férfi egy benzinkút közelében azért támadott meg egy újabb nőt, hogy a telefonját erőszakkal elvegye. A járdán hátulról meglökte sértettet, aki elesett. A férfi a megtámadott nő karját megfogta, eközben megpróbálta a kezében tartott telefont kicsavarni, de nem járt sikerrel. A telefon értéke egyébként  29 ezer forint volt. A sértettnek az esés következtében nyolc napon belül gyógyuló horzsolása keletkezett.

A férfi más bűncselekményeket is elkövetett, így 14 rendbeli lopás bűncselekményével is megalapozottan gyanúsítható. A nyomozó hatóság a bűncselekményeket egy eljárásban vizsgálja.

A mostani indítvány szerint a letartóztatás fenntartása szükséges a terhelt jelenlétének a büntetőeljárás során történő biztosításához, valamint a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása érdekében. Mint azt Stoller Katalin ügyésztől, a a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivőjétől megtudta a hírportál, a mostani indítvány alapján a Tatabányai Járásbíróság ülést tart, amelyen az elkövetőt meghallgatja, majd azt követően hozza meg döntését.

Cikk forrása: kemma.hu

Az eredeti cikk ide kattintva elérhető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!