Megjött az újabb statisztika

2 órája

Rendőrség: Több mint 1000 sofőrrel fújatták meg a szondát

A Fejér vármegyei egyenruhások kiadták a 33. hét közlekedésrendészeti tapasztalatait: a gyorshajtás vitte a prímet!

Kecskés Zoltán

Folyamatosak az ellenőrzések Fejér megye útjain.

Forrás: Fejér vármegyei rendőrség

A közleményből kiderült, hogy az elmúlt egy hét alatt összesen rendőreink 1098 ittasság-ellenőrzést végeztek, melynek során 9 sofőrnél jelzett pozitív értéket a szonda. Mindemellett sebességtúllépés miatt 43 fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, 19 esetben pedig közigazgatási eljárást indítottak, a traffipax 412 gyorshajtóról készített felvételt. 

Természetesen a vármegye közútjain az igazoltatás során ellenőrizték az úgynevezett  passzív biztonsági eszközök használatát is: közülük 120 fő nem használta a biztonsági övet, 4 esetben a rendőrök nem találták megfelelőnek a gyermekbiztonsági rendszert, 2 motoros pedig nem viselt bukósisakot. 

A baleseti szempontból kiemelt szabályszegések ellenőrzésekor 82 sofőrrel szemben intézkedtek, köztük az előzés és az elsőbbség szabályait 43-an, a kanyarodás és irányváltás szabályait 14-en, a követési távolságot 25-en nem tartották be – derül ki a kiadott statisztikából.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!