Évösszegző

2018.12.20. 08:30

Ezek voltak a legolvasottabb cikkek 2018 februárjában a feol.hu-n

Az év végéhez közeledvén igyekszünk hónapokra lebontva összegezni, hogy mely cikkekre voltak a legtöbben kíváncsiak portálunkon.

feol.hu

Távolról a kilátó a színpróba alatt

Fotó: Mátay Balázs

Összeállításunkból kihagytuk a közlekedési baleseteket, mert ellenkező esetben szinte kizárólag ebből kerülnének ki a top hírek.

1; Tiroli üdülésért folytatódott a megyék között Az év párja verseny

Az ország 13 megyéjében és Dunaújvárosban januárban zajlott a nagy népszerűségnek örvendő Az év párja verseny, amelyen a 2017-ben házasságot kötött szerelmesek indulhattak. Az olvasói szavazatok alapján 14 győztes született. Ők versenyeztek egymással a Neckermann által felajánlott tiroli utó-nászútért. A fődíj sorsáról, vagyis arról, hogy melyik megye mondhassa büszkén, hogy az ő év párja a legnépszerűbb év párja, ezúttal is az olvasók szavazatai döntöttek.

2; Bravúros újraélesztést hajtottak végre Székesfehérváron

Hétköznapi hősök igenis léteznek! Február elsején, csütörtökön este egy középkorú férfi sportolás közben rosszul lett, és szívinfarktust kapott Székesfehérváron. A mentésirányító telefonon utasította a férfi társait az újraélesztés folyamatában, a riasztott mentők már a telefonálás után 7 perccel a helyszínre értek és defibrillátor használatával tudták megmenteni a férfi életét. A férfi február másodikán már kezet fogott megmentőivel.

3; Túlélte az áramütést az iváncsai pár, gyűjtést szerveztek nekik

Az elöregedett villanyhálózat következtében áramütés ért egy fiatal párt, akiknek a helyiek gyűjtést szerveztek. Hétköznapinak indultak az események azon a reggelen. Minden ment a megszokott kerékvágásban az iváncsai otthonban, a bonyodalom este kezdődött. Nikoletta éppen zuhanyozni készült, amikor hirtelen olyan erejű áramütés érte, hogy eszméletlenül esett össze a fürdőszobában. A segítségére siető élettárs szerencséjére gumitalpú cipőt viselt, így az őt ért áramütések nem okoztak maradandó sérüléseket: áramtalanított, majd újraélesztette párját. A Most Cselekvők Egyesületének elnöke, Törteli Zoltán adományokat gyűjtött a családnak, de az önkormányzat valamint civilek is segítették a bajbajutott párt.

4; Februári hóhelyzet

2018 februárjában intenzív havazás kezdődött meg Fejér megyében. Autóba ültünk, és útnak indultunk, hogy a megye több útján is felmérjük a hóhelyzetet, mindezeket videóval dokumentálva.

Fotó: Elekes Gergő

5; Székesfehérvári orvosok is vannak a Szent-Györgyi Albert-díj jelöltjei között

A nívós orvosi díjra olyan szakembereket jelöltek, akik cselekedetükkel megmentették betegük életét vagy akár a mindennapi orvosi munkájuk során elhivatottsággal praktizálnak, a szakmai zsűri mellett pedig pácienseik is érdemesnek tartják őket a díjra. Tizenhárom székesfehérvári doktort is jelöltek a díjra.

6; Lenyűgöző látványt nyújt a Bence-hegyi kilátó

Nem sokkal az építmény átadása előtti próbán színpompás fényárban fürdött a Bence-hegyi kilátó. Az est leszálltával, közelről s távolról egyaránt lenyűgöző látványt nyújtott az új Bence-hegyi kilátó a minap lezajlott fénypróbán. Kék, lila, zöld és narancsos színekben fürdött a közel húsz méter magas építmény, köszönhetően a ráirányított színes reflektoroknak.

Távolról a kilátó a színpróba alatt
Fotó: Mátay Balázs

7; Segítő napot szerveztek Martonvásáron, Süle József családjáért

Süle József korábbi megyei pénzügyőr igazgató 42 évesen, súlyos betegség után január 2-án elhunyt. A Fejér Megyei Közgyűlés még tavaly indított adománygyűjtő akciót a gyógykezeléshez és a család megsegítésére. Ez a kezdeményezés február 15-éig folytatódik, immár utóbbi céllal. Süle József ugyanis három gyermeket hagyott maga után, ezért minden támogatás elkél.

Martonvásáron február 18-án, vasárnap kézilabda emléktornát és jótékonysági napot szerveztek a Tóth Iván Sportcsarnokban.

8; Adathalászok zaklatják a Fejér megyeieket

A Magyar Telekom nevét használták azok a trükkös csalók, akik bizalmas információkat, egyebek között számlaszámot és bankkártyaadatokat próbáltak adathalász módszerrel kicsalni. Az időről időre újra felbukkanó jelenségre egy olvasónk hívta fel figyelmünket. Szabó Józsefné maga is kapott egy e-mailt, amiben a szolgálatatót megjelölve 1315 forintos tartozásra hívják fel a figyelmet, és kérik annak azonnali rendezését.

9; EKF: Fehérvár nem jutott tovább, a polgármester a meghallgatást kifogásolta

Fejér megyeszékhelye nagy reményekkel indult, ám végül Debrecen, Győr és Veszprém jutott be az EKF 2023 projekt döntőjébe. A polgármester a meghallgatási folyamatot kifogásolta. Úgy érezték: a szakértői bizottság inkább ideológiai alapon ítélt. Egy szakértő megjegyzést tett például a Tele Élettel! című imázsfilmre, a „fehér, keresztény Európa propagandafilmjének” nevezve azt – mondta Cser-Palkovics András, aki úgy látta: az értékelés hat szempontja meghallgatásukkor egyáltalán nem érvényesült. A bizottsági tagok nem foglalkoztak a fenntarthatóság kérdésével, a beruházásokkal, Fehérvár kulturális intézményeivel, a tartalmi, művészeti koncepcióval. Alapvetően értékvita zajlott, ezért a polgármester sem a testületet, sem a meghallgatást nem tekinti szakértőinek.

10; Rigó Jancsi Pákozdról a világhírig jutott

Rigójancsi. Kinek ne lenne ismerős-e név, gyermekkorunk egyik kedvelt süteménye? Azt azonban kevesebben tudják, mit és kit is rejt-e név valójában. A február 3-án, éppen 91 éve elhunyt Rigó Jancsi személyében egy olyan 19. századi kalandort, korabeli celebet ismerhetünk meg, akinek a romantikus élete ma biztosan valamelyik népszerű szappanopera alapját képezhetné. Rigó János, akit Rigo Joannes néven anyakönyveztek, 1858. augusztus 23-án született Pákozdon a 214-es számú házban. Életéről készült cikkünk zárja a februári top 10-es listánkat.

 

Ha kíváncsiak vagytok, mik voltak január leolvasottabb cikkei, itt elérhetitek az összegzőt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában