Évösszegző

2018.12.28. 08:00

Ezek voltak a legolvasottabb cikkek 2018 októberében a feol.hu-n

Az év végéhez közeledvén igyekszünk hónapokra lebontva összegezni, hogy mely cikkekre voltak a legtöbben kíváncsiak portálunkon.

feol.hu

A középkorban gyakori volt, hogy a templomok köré temetőt alakítottak ki

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Összeállításunkból kihagytuk a közlekedési baleseteket, mert ellenkező esetben szinte kizárólag ebből kerülnének ki a top hírek.

1, Felvonulással emlékeztek meg elhunyt társukról a Fejér megyei Opelosok

Minden egy egyszerű hétvégi találkozónak indult, egy kisebb fehérvári körúttal. Egy napon aztán Juhász Tamás, a klub elnöke tragikus hírt kapott: elhunyt Komárom-Esztergom megyei társuk, az oroszlányi Molnár József. Egy rövid fehérvári találkozó és túra után körülbelül száz ember indult el Oroszlányba, hogy egy-egy mécses meggyújtásával emlékezzen meg a fiatalemberről. Szavakkal pedig nem is lehetne leírni azt a látványt, ahogy ez az óriási tömeg konvojban haladva szeli át Fejér és Komárom-Esztergom megye útjait.

2, Folytatódik a fehérvári hajsza – Éjszakai üldözés a Palotain

Még tavasszal történt, hogy Huszics zenélni volt társaival, majd elindult haza egyedül. A Palotai úton a „gombos” lámpánál lelassított, és ez nem tetszett a mögötte haladó skodásnak, amit az sűrű reflektorvillogtatással jelzett is. A Skoda mögül egy furgon kivágott, és elzárta az útját a megítélésük szerint lassan haladó Mitsubishinek, a skodás pedig szorosan mellé állt. A japán autó sofőrje menekülőre fogta, egy füves szakaszon keresztülvágva, a másik kettő pedig üldözni kezdte őt, át a városon. A menekülő Mitsubishiben akkor már „forgott” a fedélzeti kamera. Elindult az a felvétel, ami azóta bejárta a videómegosztó portálokat.

A Palotai úton, olykor a záróvonalat átlépve, a zebrán átszáguldva zajlott az üldözés. Ez önmagában is több szabálysértést jelent
Fotó: illusztráció

 

3, Maga az út volt a cél – Elbúcsúztatták Gecse Balázs Gergőt

A gimnázium után indult el hosszú útjára Gecse Balázs Gergő egy saját építésű ökrös szekérrel, hogy azt az utat járhassa, amelyet talán neki szánt az ég. Aztán szeptember 23-án, egy túlságosan napsütéses napon Franciaországban véget ért hosszú vándorlása. Aki megismerte, abban azonnal rokonszenvet ébresztett azzal, hogy fiatal kora ellenére bölcsesség és béke sugárzott belőle.

4, Tizenötmillió forint értékű kábítószert rejtegetett az autójában a fehérvári férfi

A rendőrök 2018. október 21-én délben igazoltatták egy személygépkocsival közlekedő F. Zoltánt Székesfehérváron. A gépkocsi átvizsgálása során a csomagtartóban, valamint az autóban több helyen elrejtve 7 csomagban összesen, bruttó 3139 gramm mennyiségű, kábítószer (kannabisz) gyanús szárított növényi származékot és 1 csomagban, bruttó 999 gramm mennyiségű, fehér színű, massza állagú kábítószer gyanús anyagot foglaltak le, amelyről a szakértő előzetes véleményében megállapította, hogy amfetamin, feketepiaci értékük összesen körülbelül 15 millió forint.

5, Konfliktuskezelés az iskolában – Megváltoztak a szerepek és a gyerekek is

„Az iskolákban ma annak a feszültségnek a lenyomatát látjuk, hogy a világ pörög, minden elérhető egy pillanat alatt. És akkor beül a gyerek egy tanterembe, szinte már múzeumi környezetbe, ahol egyirányú kommunikáció zajlik, statikus helyzetek vannak.”

Fellegi Borbála szerint alapvetően nem több a konfliktus a mai iskolákban, de a hallgatás egyre kevesebb, a gyerekek nyíltabbak, kimondják, ha valamilyen bajuk, sérelmük van
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

 

6, Bemutatkozott a Sóstói Stadion

A nagyközönség számára tartott első idegenvezetés megtörtént. Lassan tényleg azt mondhatjuk: elkészült az új Sóstói Stadion! Engedélyek, néhány ecsetvonás kell, meg mészcsíkok, bár az csak a meccsek idején. Ugyanis nemcsak labdarúgásra lesz jó a komplexum.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

7, Ellopták a velencei kilátót megvilágító reflektort

Velencén a Bence-hegyi kilátó tornyát négy színes reflektor világítja meg az éjszakák folyamán. Pontosabban csak világította, ugyanis a közterületi kamerák ellenére valaki a napokban ellopta az egyik – nyilvánvalóan viszonylag értékes – reflektort, amelyet egyébként rácsos, rögzített vasketreccel védenek a károsodás és a lopás ellen.

8, Autós közösséget tervezett, végül családot hozott össze a fehérvári Juhász Tamás

Helyi arcok sorozatunk legújabb alanya a civilben karbantartó Juhász Tamás, akiről az általa létrehozott egyesület, az Opel Találkozósok Fejér Megye révén már többször is olvashattak portálunk felületén.

„Miért gondoltad úgy, hogy egyesületet alapítasz?

2017 augusztusának elején néztünk a feleségemmel egy dokumentumfilmet az utcai gyorsulási versenyekről. Ekkor gondolkodtam el azon, hogy Fehérváron nem nagyon léteznek autós találkozók, így feldobtam az ötletet, hogy csináljunk mi is egy ilyet.

Másnap reggel megcsináltam az OTFM csoportját, illetve útjára indítottam az esemény beharangozóját. Három nappal később már rengetegen jelezték részvételi szándékukat.”

A sok-sok programnak köszönhetően a Tamás vezette OFTM egy igazi családdá vált az idők során.
Fotó: Elekes Gergő / Feol.hu

 

9, Négyet ezerért – potom pénz! – A sárbogárdi piacon jártunk

Az országos kirakodóvásár vagy hat éve költözött át Sárszentmiklósról, az alapi út mellől az Ifjúsági parkba. Havonta egyszer nyitja ki kapuit, általában az adott hónap idusa körül, de mindig a fizetésnapot követően.

„Az árujuk magáért beszél, viszik is a népek, kilója csak kétszáz, nagyok, üdék, pirosak. Amint megtudom tőle: édesapja már harminc évvel ezelőtt is Bogárdra hozta az almát. Ő vette át a stafétát: ott keleten nem vesztegetik el fillérekért. Fiuk révén már a harmadik generáció vette nyakába az országot, itt van velük ő is.”

10, Két jelentősebb lelet is előkerült a Szent István-székesegyház ásatásai során

A székesfehérvári Szent István-székesegyházban zajló ásatáson jártunk, ahol Reich Szabina régész adott interjút lapunknak.

„ Mit találtak a régészeti kutatás során?

– Már a székesegyház előtti területen végzett feltárások is egyértelműen mutattak olyan falakat, amelyek az egyházi épület felé tartanak. Körülbelül húsz centiméter mélységben meg is találtuk ezeket.”

A középkorban gyakori volt, hogy a templomok köré temetőt alakítottak ki
Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Ha kíváncsiak vagytok, mik voltak január legolvasottabb cikkei, itt elérhetitek az összegzőt.

Ha kíváncsiak vagytok, mik voltak február legolvasottabb cikkei, itt elérhetitek az összegzőt.

Ha kíváncsiak vagytok, mik voltak március legolvasottabb cikkei, itt elérhetitek az összegzőt.

Ha kíváncsiak vagytok, mik voltak április legolvasottabb cikkei, itt elérhetitek az összegzőt.

Ha kíváncsiak vagytok, mik voltak május legolvasottabb cikkei, itt elérhetitek az összegzőt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában