Végső búcsú a platánfák alatt

2019.05.17. 07:15

Dudás Zoltántól, mindenki szeretett igazgatójától, a falu díszpolgárától búcsúztak

Imádott platánfái alatt – egykori munkahelye és szolgálati lakása helyszínén – vettek végső búcsút családtagjai, egykori tanártársai és diákjai, a falubeliek.

Siki Szabolcs, V. Varga József

Dudás Zoltán neve felkerült az iskola udvarán álló kopjafára

Fotó: Siki Szabolcs

A rubindiplomás pedagógusnak, Nádasdladány díszpolgárának 91. életévében dobbant utoljára a szíve. Zoli bácsitól Szekeres Zoltánné iskolaigazgató búcsúzott.

Dudás Zoltán 1928 májusában Zagyvarónán látta meg Isten lámpásának világát, 1954-ben apósától vette át az igazgatói stafétát, 42 éves munkaviszony mellett 35 éven át, 1989-es nyugdíjazásáig állt a nádasdladányi iskola élén. Aktív közösségi ember volt, a település és az iskola egyetlen rendezvényét sem hagyta volna ki soha.

Dudás Zoltán neve felkerült az iskola udvarán álló kopjafára
Fotó: Siki Szabolcs

Számos osztálytalálkozó meghívottjaként mindig boldogan jött az alkalmakra, és jól érezte magát egykori tanítványai körében. Nyugdíjas éveiben az apósától örökölt szőlőben borászkodott, tevékenykedett a ladányi szőlőhegyen.

Tavaly ősztől betegeskedett, de nem hagyta el magát, még a március 15-ei ünnepségen is találkozhattunk vele. Az iskola udvarán álló kopjafára az ő neve is felkerült. Úgy élt, ahogy élni kell, ahogy élni érdemes. Őrizzük emlékét, béke poraira!

Dudás Zoltánt a búcsúztatását követően szűk családi körben helyezték örök nyugvóhelyére a református temetőben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában