Fekete Sas-módra!

2019.07.15. 07:10

Motoros találkozó Polgárdi határában

A motoros kavalkád lenyűgöző. Amerre csak nézel, hirtelen szaporábban veszed a levegőt. Itt egy éjfekete-ezüstös Yamaha XVS 1100 Drag Star, amott egy 1955-ös évjáratú veterán Csepel. A szelíd motoros feje magasságban fogja a hét nyelven beszélő Harley Davidson szarvát.

FMH

A nagydarab, szakállas, bőrmellényes fazon hátán a felirat büszkén hirdeti: ő márpedig a Pokol Kapuja klub prominens személyisége. Belefeledkezve a csodás motoros létbe, sörözve, eltántoríthatatlanul vitatják meg a Motoros Apuka Vagyok! trikóban feszítő, vékonydongájú fiatalemberrel a világ dolgait.

Hiába a sok fekete póló – igazán színes felvonulást biztosítottak a találkozó motorosai
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Toljatok egy kiváló nagy gázt! – az egyik sas, Horváth Péter hopmester így biztatja a gépész urakat. A történeti hűség kedvéért megjegyzendő: persze a kiváló helyett egy másik, k-betűvel kezdődő szót használ. És a hangerő-hangversenyen az égbe emelkednek a decibelek; a pálmát Sándori-Nagy Jenő viszi el 114 egységgel, 1993-as BMW F 650-ese meggyőzően muzsikál.

A Fekete Sas Motoros Nemzetség 23. találkozója péntektől vasárnapig zúzott a város határában. A jól bevált recepten most sem kellett változtatni: vasak, rock és buli – ezerrel!

Hátul motokrosszosok bemutatóznak, az aszfaltcsíkon Szilágyi Ricsi streetfighter kunsztjainak tapsolnak a népek, a színpad oldalánál már gyülekeznek a legendás szénatúrás résztvevői – és lassan útjára indul a csúcspontként nyomuló motoros felvonulás.

A menet élén Polácska Marcsit, a motoros nemzetség elnökét fedezzük föl Suzuki VX 800-as motorja nyergében. Hátra pillant: akkor go!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában