polgármesteri beszámoló

2020.07.08. 07:25

Déli összekötő: olcsóbban épülhet

A város öt általános iskolájában milliárdos energetikai korszerűsítések kezdődhetnek, s olcsóbban épülhet meg a déli összekötő út – számolt be a megyeszékhely polgármestere.

Héjj Vivien

A Seregélyesi úti körforgalomba csatlakozik majd be a déli összekötő út

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A megyeszékhely aktuális és jövőbeli fejlesztéseiről is beszámolt heti tájékoztatója alkalmával Cser-Palkovics András polgármester. A közösségi oldalon írt bejegyzésből kiderül, egy meg nem valósult beruházás okán intézményi korszerűsítések várhatók.

Egy EU-s támogatásnak köszönhetően biogázerőművet építettek volna Fehérváron, ám a beruházásra a kivitelező késedelmei miatt nem kerülhet sor. Mivel ennek megépítése száz százalékban európai uniós forrásból történt volna, a határidő be nem tartása a támogatás összegének elvesztését jelentené a város számára. Öröm az ürömben, hogy az elnyert összeg nem konkrétan biogázerőműre irányult, így más, károsanyag-kibocsátást mérséklő fejlesztésekhez is felhasználható. Az 1 milliárd 582 millió forintos összegből így várhatóan öt fehérvári oktatási intézmény energetikai korszerűsítése valósulhat meg. A felújítások új homlokzati és tetőszigetelést, a nyílászárók cseréjét és egy 50 kilowatt csúcsteljesítményű nap­elem rendszer telepítését jelentik.

A Seregélyesi úti körforgalomba csatlakozik majd be a déli összekötő út
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

További jó hír a déli összekötő út építésével kapcsolatban, hogy hamarosan lejár a kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárás, és szerencsére a tervezettnél várhatóan jóval kevesebb forrásból megvalósulhat a beruházás. Így tehát folytatódik a sor: a nyugati elkerülő út után a déli összekötő építése is elkezdődhet, amit később a nyugati elkerülő Bakony utcai bekötése követhet.

A terveknek megfelelően jövő héten megkezdődnek a Balatoni úti felüljáró felújítási munkálatai is. Így július 13. és augusztus 27. között sem a gépjármű-, sem a gyalogos-, illetve kerékpáros-forgalom számára nem lesz használható a Horvát István utca és a Borszéki utca közötti szakasz. Az autós, illetve gyalogos terelő útvonalakról a itt, illetve a csütörtöki lapszámban adunk részletes tájékoztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában