koszorúzás, kenyéráldás

2020.08.21. 13:00

Évezrednyi tisztelettel – Megemlékeztek Szent Istvánról a móriak is

Szent Istvánra és elévülhetetlen cselekedeteire emlékeztek a róla elnevezett parkban augusztus 20-án a vértesaljai város lakói.

Palocsai Jenő

A Szent István-szobornál Acsai Sándor és az általa vezényelt Móri Ifjúsági Fúvószenekar nyitotta meg az államalapító királyunk és az új kenyér tiszteletére megrendezett ünnepséget. Ezt követően Törő Gábor országgyűlési képviselő tartotta meg köszöntő beszédét, melyben a politikus hangsúlyozta, hogy István királynak nem volt könnyű dolga. Nagy bátorság, elszántság kellett ahhoz, hogy tűzzel és vassal átírja őseink szokásait, vallási meggyőződését, és ezzel párhuzamosan megóvja az országot az idegenből érkező, „nagylelkű” segítőktől, elkerülve a függőséget, alávetettséget.

Az ünnepi műsort az Abonyi házaspár, Ria és Ferenc szolgáltatta, dalban és versben. Ribárszki Ákos evangélikus lelkész megáldotta az új kenyeret, majd a megemlékezés végén a város előjárói megkoszorúzták az államalapító nagy király szobrát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában