gyógypedagógia

2020.09.11. 07:10

Munkájuk elismerése ez a díj – Kitüntették az újvárosi Móra-iskolát

A Móra-iskola második alkalommal nyerte el az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címet.

Fontos volna, hogy a tapasztalt, idősebb óvodapedagógusok mellett elég fiatal legyen a pályán

Forrás: shutterstock

A pályázatot 2017-ben írták ki először, már akkor is megkapta a Móra Ferenc Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény a bázisintézményi címet. Alpekné Major Valéria, az iskola igazgatója elmondta, ebben az első hároméves ciklusban a saját, specifikus módszereiket mutatták be az érdeklődő kollégáknak, többek között a szegregált, magatartási zavaros diákok tanítását, kezelését, vagy éppen a kutyával asszisztált gyógypedagógiai órákat. Nagy sikere volt az érzékenyítő óráknak, amikor az iskola gyógypedagógusai ellátogattak más intézményekbe, ahol gyakorlati feladatokkal szemléltették, miként élik meg a mindennapokat az autista diákok.

Az igazgatónő elmondta, a mostani projekt éves munkatervét már elkészítették, amely öt programot tartalmaz. Ebben szerepel a több éve zajló tükörtáblás terápia bemutatása, amely a diszlexia és a diszgráfia fejlesztését szolgálja. A tavaszra tervezett, ám elmaradt programot most pótolták, ezen bemutatták, hogy az SNI-s gyermekek tanórájában miként használnak robotokat. Folytatni és bővíteni szeretnék az állatasszisztált terápiát, a hospitálást, ismertetni kívánják, milyen kommunikációs eszközökkel lehet fejleszteni a beszédkészséget.

Ezeken kívül készülnek a gyógypedagógiai asszisztensek találkozójára is, amelyet harmadik alkalommal szerveznek majd meg.

Alpekné Major Valéria hozzátette, ez a bázisintézményi cím szakmai elismerést jelent az iskolájuknak, emellett motiváló a kollégák számára is, további fejlődésre ösztönzi őket.

Vezető képünk illusztráció!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában