tartalmas program

2020.11.06. 14:30

Madárodúk megyéről megyére – Odúkat helyeznek ki szombaton Pusztavámon

Érdekes és hasznos tudnivalókkal fűszerezett családi napot szervez a Vérteserdő ZRT. a megye hét csodája közé választott Agostyáni Arborétumban, a szomszédos megyében. A 2021-es „Egy a Természettel” Vadászati és Természeti Világkiállítást szervező iroda által támogatott madárodú-kihelyezési programban országszerte összesen 3500 odút és 350 etetőt függesztenek ki az állami erdőgazdaságok, a vadászkamara és a nemzeti parkok részvételével.

Nédó Géza

Első körben a Pusztavámi Vajda János Erdészeti Erdei Iskolához kerültek ki madárodúk és etetők

Fotó: FMH-Archív

A programból természetesen a Vérteserdő Zrt. sem maradhatott ki, első körben a Pusztavámi Vajda János Erdészeti Erdei Iskolához kerültek ki madárodúk és etetők, lelkes, természetszerető fiatalok hathatós segítségével.

Itt azonban nem álltak meg, számos megkeresés érkezett iskolai csoportoktól és magán­emberektől, hogy szívesen vennének részt az egyes kihelyezésekben. Ezért úgy döntött a Vérteserdő Zrt. vezetősége, hogy egy jó hangulatú családi nappá bővítik a következő akciójukat.

Első körben a Pusztavámi Vajda János Erdészeti Erdei Iskolához kerültek ki madárodúk és etetők
Fotó: FMH-Archív

November 7-én, szombaton 14 órára várják az érdeklődőket a „Gerecse gyöngyszemében”. A madárlakok kihelyezésében egy ornitológus szakember lesz segítségükre, aki nemcsak az egyes gyakorlati fogásokat mutatja meg, de számos hasznos tanáccsal is ellátja a program, a nap résztvevőit. Szó lesz többek között a madárvédelemről, annak jelentőségéről, megismerkedhetnek annak eszközeivel, de betekintést kaphatnak a téli madáretetés rejtelmeibe is. Információkat tudhatnak meg a madárodúk fajtáiról, azok készítéséről és karbantartásáról. Szóval a mintegy kétórás program igazán tartalmas szórakozást ígér annak, aki az első novemberi szombaton a megyei illetőségű szervezet programját választja.

Az esemény szabadtéri, ezért mindenki gondoskodjon – a járványügyi intézkedések betartása mellett – az időjárásnak megfelelő ruházatról!

Jó példa: Pusztavámról is sokfelé elérhetünk!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában