Frissen Fejérből

2021.04.08. 08:00

Napsárga gömbök – Elkészültek a maroshegyi bölcsőde engedélyezési tervei

A maroshegyi bölcsőde engedélyezési tervei elkészültek, jelenleg a kiviteli tervek kidolgozása zajlik. A tervek szerint 2022 végére felépül a bölcsőde, amely négy csoportszobában ötvenhat gyermeket fogadhat majd.

Héjj Vivien

Modern, korszerű intézmény épül Maroshegyen az igényeknek megfelelően

Fotó: Önkormányzat

Maroshegy városrész jelentősen felértékelődött az elmúlt években. Számos utcában épülnek családi és társasházak egyaránt, emellett sok fiatal, kisgyermekes család választ otthont ezen a környéken, ami nem meglepő. Mindezek miatt érthető, hogy egyre nagyobb igény mutatkozik egy bölcsőde iránt.

Nos, az igényeket figyelembe vették, így már egy éve köztudott, hogy egy 1,15 milliárdos uniós forrásnak köszönhetően megépülhet a várva várt bölcsőde az Úrhidai úton, az új társasházakkal szemben lévő üres, önkormányzati területen.

Az új bölcsődében négy csoportszobát hoznak létre, ezek összesen ötvenhat kisgyermek befogadását szolgálják. Helyet kap még egy hatvan fő ellátására alkalmas főzőkonyha is, ahol speciális igényű – laktóz-, tojás- és gluténérzékeny – gyerekeknek is főznek majd.

Modern, korszerű intézmény épül Maroshegyen az igényeknek megfelelően
Fotó: Önkormányzat

A projekt engedélyezési tervei már elkészültek, a szakemberek jelenleg a kiviteli terveken dolgoznak. Az építésre vonatkozó közbeszerzést várhatóan még idén tavasszal kiírják. A város honlapján közzétett tájékoztatóban Erdélyi László vezető tervező elmondta, a bölcsőde egyik építészeti különlegessége az a három napsárga gömb lesz, melyek alakját acélszerkezet adja meg, a belsejét gipszkartonból, külső burkolatát pedig műanyag lemezekből alakítják ki. Az első gömb a szülők fogadótere lesz, a második a mozgásterápia színhelyéül szolgál, míg az utolsóban sószobát hoznak létre.

A tervek szerint 2022 végére felépül az intézmény, amely minden szakmai, szolgáltatási és energiahatékonysági kívánalomnak megfelel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában