Frissen Fejérből

2021.05.06. 14:26

Hárman is garázda magatartást tanúsítottak a fehérvári fiúkollégium előtt, rendőrt hívtak rájuk

Szerdán este, a közösségi médiában, egy székesfehérvári csoportban arról írt bejegyzést egy felhasználó, miszerint szerdán rendőrök és katonák vették körbe a József Attila Középiskolai Kollégium épületét, majd fegyverrel rohant be oda több rendőr, katona. Mi történt?

Majer Tamás

2021.05.06. József Attila Kollégium JAK Székesfehérváron. Nagy Norbert. Fejér Megyei Hírlap.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Lapunk csütörtökön a kollégiumba, az érettségiről hazafelé igyekvő diákoktól azt tudta meg, hogy valóban volt egy felfokozott hangulatú eset szerdán késő délután a Széchenyi utcára nyíló kollégiumnál, voltak rendőrök és szirénázás. A nekünk nyilatkozó fiatalemberek személyesen azonban nem látták, nem hallották mindezt, mert csak később, utána értek haza a szállásra. Társaik beszélték el nekik, mi történt.

A kollégium vezetőségéből Borók László igazgatóhelyettes állt lapunk rendelkezésére.

– 2021. május 5-én délután 5 óra körül három személy jelent meg Székesfehérvári József Attila Középiskolai Kollégiumban, az egyik kollégista tanulót keresve. A portai dolgozó elküldte őket, mert az épületbe a járványhelyzet miatt csak diákjaink léphetnek be. Az illetők ezután a kollégium előtt a környék nyugalmát zavaró, hangoskodó, garázda magatartást tanúsítottak, emiatt az ügyeletes nevelőtanár értesítette a rendőrséget. A kiérkező rendőrjárőr igazoltatta a három személyt – tájékoztatott. – A kollégiumban összesen mintegy negyven fő tartózkodik. Az eset miatt egy tanulónk sem volt veszélyben – tette hozzá.

A rendőrséget is kerestük, ők jelen írás elkészültéig még nem válaszoltak. Ha megteszik, cikkünket frissítjük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában