Tilos a fürdőzés!

2021.07.29. 14:00

Lezárták a dunaújvárosi szabadstrandot: A Szalki–szigeten nem megfelelő a víz minősége

Bár a dunaújvárosi lakosság nagy része a forró nyári napokon szívesen hűti le magát a Szalki–sziget szabadstrandján, az elkövetkezendő néhány napban ezt biztosan nem tehetik meg.

Baráth Eszter

Fotó: Pexels.com

Az elmúlt hetekben a Velencei–tó körül is felmerültek hasonló problémák, mint most Dunaújvárosban és a két esetben a strand lezárása is hasonló. A DVG Zrt. felhívása szerint ugyanis a Szalki–szigetnél a víz nem alkalmas a fürdőzésre, ezért a strand használata tilos.

A társaság tájékoztatása alapján a szabadstrand vízét a Duna biztosítja, aminek szabályozásában zsiliprendszer van segítségükre. A folyón viszont az elmúlt napokban egy kisebb árhullám vonult le, ami miatt a vízszint átlépte a zsilipet.

Az árhullám levonulását követően a szakemberek mintát vettek a strandon, amelynek eredménye azt mutatta, a víz minősége nem megfelelő ahhoz, hogy a fürdőzők nyugodtan mehessenek bele. Ennek fényében a következő mintavételig a strandolás lehetősége biztosan zárva marad a látogatók előtt.

Az áradás miatt a partra sodródott hordalékokat már feltakarították a DVG Zrt. munkatársai. Amennyiben a napokban végzett következő mintavétel eredményei lehetővé teszik, a strandot azonnal megnyitják. Addig viszont mindenkit arra kérnek, hogy saját érdekében tartsa be a szabályokat és nem menjen a vízbe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában