Frissen Fejérből

2021.09.12. 07:10

A hőtermelést is átvehetik Újvárosban

Lehet, hogy a DVG is bekéri a fogyasztási díjat? – tette fel a kérdést a Dunaújvárosi Hírlap.

DH, FMH

Fotó: Koppán Viktor Dávid

Mindezt azután, hogy a városi távhőszolgáltatás témájában sajtótájékoztatót tartott Medgyesi Miklós önkormányzati szóvivő a minap. Kiderült: a hét elején levelet kaptak a Fejér Megyei Kormányhivataltól arról, hogy a II-es számú hőközpont birtokvédelmi ügyében mulasztás miatt intézkedés nem tehető, és a DVG Zrt. munkatársai továbbra is dolgoznak a területen.

A folytatásban a Magyar Energetikai és Közmű-Szabályozási Hivatalra (MEKH) hivatkozva arról beszélt a szóvivő, hogy a hivatal szeptember 15-i hatállyal visszavonja a HF Formula és az Energo-Hőterm távhőtermelői működési engedélyét, és a DVG Zrt.-t jelöli ki távhőtermelőnek.

Medgyesi Miklós továbbra is azt kéri a fogyasztóktól, ne fizessenek távhőszámlát a DVCSH-nak. A Dunaújvárosi Hírlap úgy értesült, bár az önkormányzat korábban azt mondta, senkinek sem kell kétszer fizetnie a távhőszolgáltatásért, most mégis kérni fogják a július utáni fogyasztás díját. Ám ha valaki bemutatja, igazolja, hogy a júliusi fogyasztásról szóló díjat befizette a DVCSH-nak, azt a DVG-nél jóváírják. A többi hónapról azonban még egyeztetnek – válaszolta kérdésre a szóvivő.

Medgyesi elmondta, a DVG októberben küldi majd az első távhőszámlát, a díjakat pedig a társasházi hőközpontban mért adatok alapján állapítják meg. Hozzátette: szeptember végén várható egy külön leolvasás, de a témában később még tájékoztatást nyújtanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában