Frissen Fejérből

2021.09.15. 18:00

Mobilitási hét veszi kezdetét Szabadegyházán

Mobilitási hét veszi kezdetét a községben szeptember 16-tól egészen 22-ig, a környezettudatosság jegyében.

Déri Brenda

A tavalyi mobilitási héten is e-busz szállította a diákokat

Fotó: önkormányzat

Idén ismét megrendezik Szabadegyházán a mobilitási hetet az önkormányzat szervezésében, minden korosztály számára igyekeznek izgalmas és élvezetes programokat kínálni.

Céljuk nem más, mint hogy közelebb hozzák az embereket a környezetvédelemhez. A rendezvény mottója a „Maradj egészséges, közlekedj fenntartóan!” Az egyhetes programsorozat keretén belül az iskolás és óvodás gyermekeket minden nap elektromos busz szállítja majd. Szintén napi rendszerességgel, reggelente Szabad1Falatra fantázianévvel reggelivel kedveskednek a szervezők mindazok számára, akik nem autóval érkeznek. Olyan finomságokat is kínálnak, melyek bio alapanyagokból készülnek, illetve glutén- és laktózmentesek, sőt még vegetáriánus falatok is lesznek. Mivel az egészség áll mindenek felett, így ehhez mérten pénteken, az egészségnap keretén belül ingyenes szűrővizsgálatokra jelentkezhetnek a helyiek.

A tavalyi mobilitási héten is e-busz szállította a diákokat
Fotó: önkormányzat

A hét folyamán lesz gokart, mászófal, légkerékpár, Forma–1-es szimulátor és ügyességi labdajátékok a faluban található focipályán. Végül a mobilitási hét résztvevői között egy kerékpáráruház felajánlásával értékes fődíjat sorsolnak ki, ami nem más, mint egy kerékpár, de emellett kisebb díjak is kiosztásra kerülnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában