Frissen Fejérből

2021.09.30. 07:10

Problémás a fűtés Dunaújvárosban?

A fűtéssel és a hőszolgáltatással kapcsolatban hosszú ideje merülnek fel kérdések és problémák Dunaújvárosban. Mi a helyzet a fűtési szezon kezdetéhez közeledve?

Baráth Eszter

Van, ahol hiába tekergetik a termosztátot, nem melegedik a radiátor

Fotó: Molnár Péter / Hajdú-Bihari Napló

A Dunaújvárosi Víz-, Csatorna-, Hőszolgáltató Kft. (DVCSH) nemrégiben adott ki közleményt. Mint írták, továbbra is dolgoznak és szolgáltatnak, de az erősödő fűtési igény mellett a hőtermelés nem teszi lehetővé a kielégítő szolgáltatás biztosítását rövid távon sem. „A DVG Zrt. által, valós szolgáltatóval előzetes egyeztetés nélkül, részben önigazolásként beindított pótfűtések akár órákon belül gondokhoz vezethetnek a távhőrendszer bizonyos részein” – írták közleményükben.

Közölték, a valóságban továbbra is a DVCSH Kft. szolgáltat, de hőt vásárolni csak egy erőműből tud, mivel a másik kettőt a DVG Zrt. korábban lefoglalta és azok működésképtelenül állnak. „Érdekes módon nem a hőtermelő képesség lesz kevés, hiszen nincs nagyon hideg, hanem a városi távfűtés hidraulikai rendszere a napról napra több bekapcsolt fűtés miatt túl nagy feladat elé állítja a Verebély úti erőmű szivattyúit” – fogalmazták meg a fenyegető problémát.

Van, ahol hiába tekergetik a termosztátot, nem melegedik a radiátor
Fotó: Molnár Péter / Hajdú-Bihari Napló

Medgyesi Miklós, a dunaújvárosi önkormányzat szóvivője kérdésünkre elmondta, a távhőfelhasználók fele már kérte a fűtés elindítását. Tapasztalataik szerint jelentős probléma nem alakult ki. A hozzájuk érkezett jelzésekkel kapcsolatban több esetben kiderült, olyanoktól érkezett, akik még nem kérték a fűtést, más esetben pedig a rendszer elmaradt légtelenítésére panaszkodtak, ami viszont a társasház feladata.

Ennek ellenére információink szerint az ellátás változó, hol van fűtés, hol nincs.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában