Frissen Fejérből

2021.10.22. 15:36

Félelmetes jelmezekkel ünnepelték a Halloweent a gyerekek az őszi szünet előtt a fehérvári Comeniusban

Az angolszász hagyományokat felelevenítve és minden esztendőben megünnepelve, a fehérvári angol-magyar két tanítási nyelvű iskola az idei esztendőben is Halloweent tartott. Az őszi szünet előtti utolsó napon, akinek kedve volt, félelmetes jelmezben érkezhetett.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Az idei Halloween is az őszi szünet idejére esik, ezért ahol ez hagyomány, ott az utolsó tanítási napon ünneplik. Így volt ez a fehérvári Comeniusban is, ahol játékos feladatokkal, jelmezekkel és borzongató arcfestésekkel tették színessé a pénteki napot.

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

 

Az idei évben láthatóan nagy divatja van a Harry Potter-féle szereplőknek, a varázsbotoknak, boszorkányoknak és persze a főhős különleges képességeinek is. Volt, aki pókokkal az arcán, más véres sebhelyekkel vagy éppen zöldre festett Shrek mesébe illő ábrázattal jött tanulni, de volt olyan, aki a cuki tökfigurákat részesítette előnyben. A halálfejek, pókhálók, sírkövek mellett jutott hely a punkos-késes megjelenésnek és a horrorisztikus ábrázatú fekete özvegyeknek is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában